Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Διάβημα στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν έκανε χτες ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ντάνι Γκίλερμαν με αφορμή τις προχτεσινές «παρανοϊκές», όπως είπε, δηλώσεις του Ιρανού ηγέτη Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, με τις οποίες χαρακτήρισε το Ισραήλ «ρυπαρό μικρόβιο και άγριο θηρίο». Ο Γκίλερμαν ισχυρίστηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του Ιρανού Προέδρου συνιστούν «απειλές κατά του Ισραήλ και όλου του κόσμου...» και ως εκ τούτου θα πρέπει να εμποδιστεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ επέβαλαν χτες οικονομικές κυρώσεις κατά του επιφανούς Σύρου επιχειρηματία, Ράμι Μακχλουφ, θεωρώντας ότι προσπάθησε να υποβαθμίσει τις κυβερνήσεις του Ιράκ και του Λιβάνου...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι σε ολόκληρη τη Γερμανία πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία διεκδικώντας αύξηση στους μισθούς τους κατά 8%. Ωστόσο η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην πρότασή της για αύξηση κατά 5% στους μισθούς και επιμήκυνση της εβδομαδιαίας εργασίας.

ΕΡΕΒΑΝ.-- Χιλιάδες Αρμένιοι κατέβηκαν για δεύτερη μέρα στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, Ερεβάν, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι σημαδεύτηκε από νοθεία και απαιτώντας μια νέα ψηφοφορία.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Σε αύξηση στο ύψιστο επίπεδο της κατάστασης ετοιμότητας για τρομοκρατικές ενέργειες προχώρησε η ισπανική κυβέρνηση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 9ης Μάρτη. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα, δήλωσε ότι αναμένει η ΕΤΑ να επιχειρήσει επιθέσεις, παρότι χαρακτήρισε τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση πολύ αδύναμη και σχεδόν ηττημένη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενδέκατη συνεχή νίκη έναντι της Χίλαρι Κλίντον κατέκτησε ο Μπάρακ Ομπάμα στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, έλαβε το 65,6% των ψήφων έναντι 32,7% που απέσπασε η Κλίντον.

ΣΟΦΙΑ.-- Πάνω από 10.000 Βούλγαροι συγκεντρώθηκαν χτες μπροστά στο Κοινοβούλιο της χώρας για να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, τη στιγμή που διεξαγόταν η συζήτηση για την παροχή ή όχι της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ψηφοφορία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, φερόμενοι μέλη των «Ταλιμπάν», σκοτώθηκαν χτες κατά τη διάρκεια επιχείρησης του αφγανικού στρατού στην επαρχία Χελμάντ, στα νότια της χώρας, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Αμυνας. Ωστόσο, ένας στρατιώτης των κατοχικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων που εδρεύει στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε από έκρηξη σε άλλο τμήμα της ίδιας επαρχίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το πρωί στη βορειοανατολική Νεβάδα των ΗΠΑ και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί θύματα.

ΟΣΛΟ.-- Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στην περιοχή της Αρκτικής, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη Λονγκγιάρμπιεν της Νορβηγίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2023-11-23 00:00:00.0)
Σεισμικές δονήσεις σε Βοιωτία και Λέσβο (2023-01-13 00:00:00.0)
Νέος ισχυρός σεισμός (2006-04-20 00:00:00.0)
Δεν πείθει η «διπλωματία» των σεισμών... (2004-01-03 00:00:00.0)
Σεισμός στον Κορινθιακό (2001-10-27 00:00:00.0)
Ο Εγκέλαδος χόρεψε πάλι ..."Καλαματιανό" (1998-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ