Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Νέος ισχυρός σεισμός

Ιδιαίτερη αναστάτωση προκάλεσε χτες στους κατοίκους της Ζακύνθου το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, με το οποίο συνεχίστηκε η έντονη σεισμική δραστηριότητα στο νησί που ξεκίνησε από τις 4 Απρίλη. Η νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στις 6.16' μ.μ. είχε ένταση 5,3 Ρίχτερ και, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο, δηλαδή την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου, ενώ έγινε αισθητός και σε όλη τη Δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια (ρωγμές, σπάσιμο τζαμαριών και αντικειμένων κλπ.), ενώ κατέρρευσε και ένας παλιός τοίχος. Πάντως, οι τοπικές αρχές, όπως φάνηκε και από σχετικές δηλώσεις του νομάρχη, προσπαθούν να υποβαθμίσουν το φαινόμενο, θέλοντας προφανώς να... προφυλάξουν τον τουρισμό του νησιού!

Η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε αμηχανία στους σεισμολόγους, οι οποίοι, ωστόσο, δηλώνουν ότι δε φοβούνται νέο σεισμό, ισχυρότερο των 5,9 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί την περασμένη βδομάδα.

Με απάθεια, βέβαια, εξακολουθεί να παρακολουθεί τη σεισμική έξαρση η κυβέρνηση, η οποία αρνείται επίμονα να εξαγγείλει, ακόμη και στα... λόγια, ένα πρόγραμμα ουσιαστικής αντισεισμικής θωράκισης της χώρας, της πιο σεισμογενούς χώρας της Ευρώπης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ