Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Χωρίς στοιχειώδεις υποδομές ανθρώπινης διαβίωσης, χωρίς δρόμους και αποχέτευση, μέσα σε λάσπες ζουν χιλιάδες ΡΟΜ

Eurokinissi

Χωρίς στοιχειώδεις υποδομές ανθρώπινης διαβίωσης, χωρίς δρόμους και αποχέτευση, μέσα σε λάσπες ζουν χιλιάδες ΡΟΜ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΡΟΜ που κατοικούν στο Ζεφύρι της Αττικής, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη, Υγείας Δ. Αβραμόπουλο, Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Εθνικής Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση «οι χιλιάδες ΡΟΜ που κατοικούν στο Ζεφύρι Αττικής ζουν χωρίς στοιχειώδεις υποδομές ανθρώπινης διαβίωσης, χωρίς δρόμους, αποχέτευση, μέσα σε λάσπες. Αρκετοί - σημειώνεται - ζουν χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχοντας τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα δανείων για τη στέγαση, που ξεκίνησε το 2000, «όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά τους οδήγησε στην απόγνωση. Τα χρήματα που πήραν οι περίπου 360 οικογένειες αρκούσαν ίσα - ίσα για την αγορά οικοπέδου. Τώρα είναι υπερχρεωμένοι και με μισοτελειωμένα σπίτια. Υπάρχουν, επίσης, άλλες 96 οικογένειες, οι οποίες περιμένουν ακόμα την έγκριση του δανείου, αν και το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος του χρόνου». Τα παιδιά τους, σημειώνεται στην Ερώτηση, ζουν την γκετοποίηση: «Τα περισσότερα από αυτά φοιτούν σε Δημοτικό που έχει μετατραπεί σε σχολείο μόνο για τα παιδιά ΡΟΜ».

«Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και εκείνες του ΠΑΣΟΚ», τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, «έχουν μεγάλες ευθύνες για την τριτοκοσμική κατάσταση που ζουν οι ΡΟΜ. Χρόνια τώρα, μοιράζετε προεκλογικές υποσχέσεις και στη συνέχεια δεν κάνετε τίποτα για τη λύση των προβλημάτων τους».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να λυθούν τα προβλήματα των ΡΟΜ που κατοικούν στην περιοχή του Ζεφυρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ