Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομοκρατία με... «αδικήματα ημέρας»!

Με πολύωρη παραμονή στο αστυνομικό τμήμα κινδυνεύουν όσοι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Αττικής δε θα έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, μετά τις νέες εξορμήσεις αστυνόμευσης (βλέπε αστυνομοκρατίας) που καθιερώνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υλοποιώντας σχετικές κυβερνητικές κατευθύνσεις με πρόσχημα την «πάταξη» της εγκληματικότητας.

Ετσι, μετά τα προγράμματα «Πόλις», τις επιχειρήσεις - «σκούπα» σε πάρκα και πλατείες, τις δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αττική, τώρα η ΕΛΑΣ καθιερώνει και το ...«αδίκημα της ημέρας». Στα πλαίσια αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων, χιλιάδες πολίτες ελέγχονται με μόνο στοιχείο τις υπόνοιες κάποιου αστυνομικού ότι είναι... εν δυνάμει ύποπτοι. Ο πολίτης βρίσκεται, πλέον, στο κέντρο των στοχευμένων και επιλεκτικών δράσεων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ, το χρονικό διάστημα 1 έως 14 Απρίλη 2006, 9.170 πολίτες ελέγχθηκαν σε μαζικούς και αθρόους ελέγχους. Από αυτούς, οι 1.443 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα, ενώ τελικά συνελήφθησαν οι 687, εκ των οποίων οι 219 ήταν αλλοδαποί που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας. Δηλαδή, εκτός από τις δυσβάστακτες και χρονοβόρες προϋποθέσεις για να πάρουν την πράσινη κάρτα, οι μετανάστες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους αστυνομικούς ελέγχους. Εξάλλου, από τις 4.460 παραβάσεις οι 3.487 αφορούσαν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Ελέγxθηκαν 4.026 οχήματα.

Στις 4 του Απρίλη, που καθιερώθηκε ως «αδίκημα της ημέρας» η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας του δρόμου (κλοπές πορτοφολιών, αρπαγές τσαντών, κινητών τηλεφώνων κλπ.), ελέγχθηκαν 3.798 πολίτες και προσάχθηκαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 681. Συνελήφθησαν 233 και ελέγχθηκαν 1.647 οχήματα. Παράλληλα, προχτές 249 αστυνομικοί της Τάξης, της Ασφάλειας και της Τροχαίας στη ΒΑ Αττική έλεγξαν 1.938 πολίτες και προσήγαγαν 145. Βεβαιώθηκαν 731 παραβάσεις από τις οποίες οι 683 ήταν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ