Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Φτώχεια και ακρίβεια πλήττουν το λαϊκό εισόδημα

Περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή χτες στη Βαρβάκειο αγορά
Περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή χτες στη Βαρβάκειο αγορά
«Δε φταίει η Βαρβάκειος για τις τιμές. Θέλουν να στείλουν τον κόσμο στα "Καρφούρ"». Με αυτά τα λόγια «υποδέχτηκε» ένας κρεοπώλης τον Σπύρο Χαλβατζή, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στη Βαρβάκειο Αγορά και στη Λαχαναγορά.

Εκεί, ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους επαγγελματίες της Βαρβακείου, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ποιος πραγματικά ευθύνεται για τις «άδειες τσέπες» τους, για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία στην αγορά. Μαζί του ήταν πολυμελής αντιπροσωπεία της Συμπαράταξης και της «Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης», καθώς και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες έλεγαν στην αντιπροσωπεία της Παράταξης: «Δεν έχουμε δουλιά. Ο κόσμος δεν ψωνίζει γιατί δεν έχει λεφτά. Φτώχεια και ακρίβεια, μαζί...».

«Εμείς που ζούμε στη Βαρβάκειο, ξέρουμε τι σημαίνει φτώχεια και ανέχεια», είπε ένας άλλος, συμπληρώνοντας ότι μόνο υψηλές τιμές δε θέλουν να έχουν στα προϊόντα τους. «Μας κυνηγάνε. Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα μας θυμούνται. Εμείς, θέλουμε ελέγχους στην αγορά, αλλά θέλουμε και ανθρώπινες εγκαταστάσεις. Στα υπόγεια δεν υπάρχουν υδρορρόες για να φύγουν τα νερά», είπε ένας εργαζόμενος. «Η πολιτική η οποία γεννά τα υπερκέρδη δε βρίσκεται στη Βαρβάκειο. Η αφετηρία βρίσκεται αλλού», σημείωνε ο Σπ. Χαλβατζής.

«Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα έχουν άδειες τσέπες. Ολα τα άλλα είναι για το θεαθήναι», σημείωσε με δήλωσή του ο Σπ. Χαλβατζής. «Η κερδοσκοπία - συνέχισε - είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα και πλήττει βάναυσα το εισόδημα των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων, των μικροπαραγωγών».

Και συμπλήρωσε: «Εχει σημασία ότι τα 77 λεπτά αύξηση δε φτάνουν ούτε για ένα εισιτήριο του Μετρό. Και είναι ανάγκη οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν, να παλέψουν για να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, η οποία γεννά και την εκμετάλλευση αλλά γεννά τη φτώχεια και την κερδοσκοπία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ