Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΣΤΙΒ «ΣΠΑΖ» ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ
Η ζούγκλα

Περισσότερο εντυπωσιάζουν οι αριθμοί γύρω από την κατασκευή της ταινίας, παρά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ξοδεύτηκαν 1,5 εκατομμύριο εργατοώρες και εργάστηκαν 418 άτομα για να ολοκληρωθεί η παραγωγή! ΄Η χρειάστηκαν σχεδόν δυο εκατομμύρια μεμονωμένα φτερά, για να «στολιστούν» τα πουλιά, που εμφανίζονται στο έργο. ΄Η το ψεύτικο λιοντάρι που πρωταγωνιστεί στην ταινία έχει απάνω του έξι εκατομμύρια τρίχες. ΄Η η Μπρίτζετ, η καμηλοπάρδαλη, έχει στο λαιμό της τόσα κόκαλα όσα έχουν όλα μαζί τα άλλα ζώα, τα οποία παίζουν μαζί της. Μόνο που τα κόκαλα της καμηλοπάρδαλης έχουν ένα «πόδι» ύψος το καθένα!

Σας έγραψα αυτά τα νούμερα, όχι για να σας εντυπωσιάσω, αλλά για να σας προκαλέσω να δείτε την ταινία, ιδιαίτερα τις στιγμές που θα πλήττετε, και αυτές είναι πολλές, σαν μια ανθρώπινη προσπάθεια. Να εκτιμήσετε τον κόπο που απαιτείται για τις ταινίες κινούμενου σχεδίου. Ιδιαίτερα αυτών που πιστεύουν στην όσο το δυνατόν πιστότερη αναπαράσταση. Και η «Ζούγκλα» είναι μία από αυτές.

Τώρα λίγα λόγια για την ιστορία: Σε ένα ζωολογικό κήπο τα ζώα, που όλη τη μέρα ήταν αναγκασμένα να επιδεικνύονται στους επισκέπτες, μόλις κλείσουν οι πόρτες ασχολούνται με τα «δικά» τους. Και τα «δικά» τους, στην ταινία, μοιάζουν τόσο με αυτά των ανθρώπων, έτσι που να μπορούν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές να κάνουν τις μεταφορές και τους συνειρμούς τους! Τελικά, τα ζωάκια, μέσα από τις συμφωνίες τους και τις διαφωνίες τους, θα οργανώσουν ένα ταξίδι στη ...Ζούγκλα.

Μην ξεχάσετε τα παιδιά σας στο σπίτι! Η ταινία κυρίως σε αυτά απευθύνεται! Η «Ζούγκλα» μιλάει και ελληνικά!

Ακούγονται: Χάρης Ρώμας, Λεωνίδας Κακούρης, Βίκη Πετρίδη, Σπύρος Μπιμπίλας, Παναγιώτης Φιλλιπαίος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ