Κυριακή 24 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Ο... νονός κι ο λόξιγκας

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί στην τρέχουσα λαϊκή μας παράδοση, όταν το παιδί το πιάνει λόξιγκας, σπεύδουν θειάδες και γιαγιάδες και παππούδες και γονείς να του πουν να κοιτάξει ψηλά με την προτροπή «να ο νονός! να ο νονός!». Αν υπάρχει λαογράφος σύντροφος που ξέρει τις εκδοχές γι' αυτό το ξόρκι του παιδικού λόξιγκα είμαι ευγνώμων κι όλη αυτιά. Αναμένω.

Ομως εδώ σήμερα λέω να καταπιαστώ με τον πολιτικό λόξιγκα που έχει εξαρθρώσει, γελοιοποιήσει, ακυρώσει και σχεδόν ευτελίσει τις «θέσεις - αντιδράσεις» της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ μετά τις φριχτές εξελίξεις στα Βαλκάνια τις ενδεδυμένες την αμηχανία και την ενοχή των πραιτόρων του ιμπεριαλιστικού ρινγκ.

Τι να πούνε δηλαδή και σε ποιον, όχι απλώς κομμουνιστή αλλά και σκέτο πολίτη μ' αυτιά καθαρά που έστερξε ν' ακούσει τα όσα το Κόμμα παλεύει με αίμα, με νύχια και με δόντια να μη συμβούν στα Βαλκάνια. Και να μην αντιμετωπιστούν σαν μαντάτα κακά που τάχαμου φθάνουν σε κοιμώμενους τον ύπνο του... «δικαίου».

Αυτός ο λόξιγκας όμως δεν αφορά παιδιά. Κι είναι υπεύθυνος αυτός καθαυτός ο νονός ο ίδιος. Δηλαδή αυτή η ξεκάθαρη επιλογή υποθήκευσης του ελληνικού λαού κι όλων των βαλκανικών λαών από τους δράστες των τραγωδιών: ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση - Πολυεθνικές - Πλουτοκρατία - Αστική Τάξη - Συνοπτικό δόγμα Δύση.

Είναι ο λόξιγκας της Συμμαχίας των Προθύμων να μετατρέψουν τον κόσμο σε οικόπεδο και τον «κοσμάκη» όπως αποκαλούν φιλάρεσκα το λαό σε υποτελείς υπηρέτες των συμφερόντων τους. Είναι η αμηχανία και η πίεση και ο τρόμος του πολιτικού κόστους σε επίπεδο «ψηφαλακίων» από την ακριβή, την πανάκριβη καταβολή των χρωστούμενων.

Οταν το αιματηρό 1999 ΝΑΤΟ και ΕΕ βομβάρδιζαν ανηλεώς τη μισοκατακερματισμένη Γιουγκοσλαβία, στις ΗΠΑ οι εταιρείες σφυγμομετρήσεων ρώταγαν τους Αμερικανούς πολίτες αν ξέρουν τι είναι το Κόσσοβο. Η απάντηση ακόμα και σήμερα σοκάρει όλους όσοι ξέρουν πως ο λόξιγκας δεν κόβεται με νονούς. «Μάλλον είναι καινούρια αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης...» απαντούσαν αθώα οι ανίδεοι συγγενείς των «Ράμπο».

Ο νονός είναι γνωστός, όσο κι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Περί ταυτοπροσωπίας πρόκειται. Γιατί αν είσαι ένας από τα προαναφερθέντα κόμματα, ενθουσιώδης ή και «κριτικός» υπέρμαχος της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην οικονομία της Αγοράς, στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, και πατάς τα ποδάρια των μικροκομματικών και διαχειριστικών συμφερόντων σου στους 4 πυλώνες του Μάαστριχτ, τι να πεις στο λαό τον εδώ και τον εκεί, όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει το μάρμαρο του τάφου του;

Ο νονός είναι γνωστός. Αρα προς τι η αγωνία για το λόξιγκα; Θα περάσει μόνον αν δεν υπάρχει ΚΚΕ. Αλλιώς θα μείνει να ξυπνάει τους εργαζόμενους από τα υπνωτικά, τα εθνικά και υπερεθνικά. Η ΠΓΔΜ θα όφειλε ν' αποκαλείται «Νιμιτσοματσεντόνια». Και το Κόσσοβο και Μετόχια, όπως είναι το αποκρυβόμενο σκοπίμως όνομά του, είναι ήδη βαφτισμένο «Clintonland», η γη του Κλίντον... Αυτή είναι η αληθινή αιτία του λόξιγκα. Η μπουκιά που καταπίνει ο νονός όταν εφαρμόζει την πολιτική του. Τ' άλλα είναι για να μην αντιδράσει ο λαός όπως ξέρει και μπορεί και τρομάξει ο νονός και του κοπεί κι ο λόξιγκας κι ο βήχας κι η... κατάποση για πάντα.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ