Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλοίαρχος πέταξε στη θάλασσα λαθρεπιβάτες

Στη θάλασσα πέταξε 6 Μαροκινούς λαθρεπιβάτες ο πλοίαρχος του συριακού φορτηγού πλοίου «ΣΑΜΙΡ 1», όταν το πλοίο αρμένιζε 2 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Κέας! Το περιστατικό έγινε γνωστό το Σάββατο το βράδυ, όταν από τους 6 εντοπίστηκαν οι τρεις Μαροκινοί στην περιοχή Κορρήσια του νησιού και οδηγήθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Οι υπόλοιποι τρεις εντοπίστηκαν προχτές Κυριακή το πρωί από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή Κάτω Μεριά.

Οπως ανέφεραν οι ίδιοι στη διάρκεια ανάκρισης, είχαν μπει κρυφά μέσα στο πλοίο, στις 10 Δεκέμβρη, όταν αυτό βρισκόταν στο λιμάνι Κενίτρα του Μαρόκου. Το πλοίο φόρτωνε χαρτί και είχε προορισμό την Ιταλία. Το πλήρωμα τούς ανακάλυψε, αφού είχε αποπλεύσει το πλοίο. Τελικά, ο πλοίαρχος το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα εγκατέλειψε τους 6 Μαροκινούς μεσοπέλαγα, πάνω σε μια πρόχειρη σχεδία φτιαγμένη από χαρτί! Οι 6 άνθρωποι από τύχη κατάφεραν να φτάσουν το Σάββατο το απόγευμα, σε μια νότια ακτή της Κέας.

Στο μεταξύ, από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει δοθεί εντολή σε όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας να διενεργήσουν ελέγχους για τον εντοπισμό του «ΣΑΜΙΡ 1», ενώ έχει ενημερωθεί και η ΙΝΤΕΡΠΟΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ