Κυριακή 2 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 2/3
  • «Socrates», Γιάννης Σπάθας και Αντώνης Τουρκογιώργης
    «Socrates», Γιάννης Σπάθας και Αντώνης Τουρκογιώργης
    Στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα, 210 3250198), στις 12μ. αποκαλύπτεται ο διονυσιακός ήχος της τσαμπούνας. Το όργανο, που είναι συνδεδεμένο με αποκριάτικα γλέντια, παρουσιάζουν οι Κώστας Δαρδανός, Σπύρος Καούρης και άλλοι τσαμπουνιέρηδες της Αθήνας. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο Νότης Μαυρουδής, η Αναστασία Μουτσάτσου (τραγούδι) και ο Παναγιώτης Μάργαρης (κιθάρα) προσφέρουν μια ακόμη μελωδική βραδιά στον «Ιανό» (Σταδίου 24, 210 3217810 ).
Δευτέρα 3/3
  • Αφιέρωμα στον Κάρολο Κουν (100 χρόνια από τη γέννησή του), στην Εστία Ν. Σμύρνης (7.30μ.μ.). Θα μιλήσουν: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Λυκούργος Καλλέργης, Γιώργος Αρμένης, Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρενή Πιττακή. Τραγουδούν: Νένα Βενετσάνου, Ανδρέας Κουλουμπής. Πιάνο: Ελενα Μουζάλα. Συμμετέχει ορχήστρα εγχόρδων του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου, σε διεύθυνση Σπ. Στεργίου.
  • «Μ' αγιόκλημα και γιασεμιά» εμφανίζεται ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 5, 210-3213100). Μαζί με τους Δώρο Δημοσθένους και Ηρώ Σαΐα παρουσιάζει (9μ.μ.), ένα πρόγραμμα - αναδρομή στη δημιουργία του, με τη συνοδεία μεγάλης ορχήστρας.
  • Ο μουσικοσυνθέτης Βασίλης Αυγερινός παρουσιάζει τα τραγούδια του παρέα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το συγκρότημα «Δίνη», στο «Κύτταρο» (Ηπείρου και Αχαρνών).
  • Κάρολος Κουν
    Κάρολος Κουν
    Στο «art - act» (Σφαέλου 3 και Ν. Σολιώτη 33), στις 8μ.μ., οι εικαστικοί καλλιτέχνες Βέρα και Δήμητρα Σιατερλή, σε διάλογο προσέγγισης του παράλληλου έργου τους με την επιμελήτρια εκθέσεων Ειρήνη Σαββανή.
Τρίτη 4/3
  • Ο τραγουδοποιός Κώστας Αντύπας παρουσιάζει τις τρεις Τρίτες του Μαρτίου (4, 11 και 18) στον «Πυρήνα» (Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, 210 7237150) τα τραγούδια του πρώτου δίσκου του «Το λεωφορείο της στιγμής» και άλλα κομμάτια ελληνικά και ξένα.
Τετάρτη 5/3
  • Στους ποιητές είναι αφιερωμένη η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, που εγκαινιάζεται (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Μ. Αναστασίου, Ντ. Αντωνακάτου, Κ. Αργύρης, Τ. Αριδάς, Β. Διονυσόπουλος, Π. Ζουμπουλάκης, Μ. Καμπάνης, Γ. Καρακίτσος, Σπ. Κουρσάρης, Γ. Μαυροΐδης, Θ. Μακρής, Ε. Μελά, Φ. Μιχαηλίδη, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Τ. Σιδέρης, Μ. Σπηλιόπουλος, Φ. Στεφανίδη, Σ. Φόρτωμα κ.ά. Στα εγκαίνια, ζωγράφοι θα διαβάσουν στίχους ποιητών της επιλογής τους.
  • Οι συναυλίες συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συνεχίζονται με την εμφάνιση συνόλου χάλκινων πνευστών και κρουστών υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη, στις 8.30μμ, στο Νέο Κτίριο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Weber, Sachase, Susato, Tomasi και Orff. Σολίστ: Ιωάννης Καραμπέτσος.
Πέμπτη 6/3
  • Εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Thanassis Frissiras» (Κριεζώτου 7), έκθεση έργων του Αντόνιο Σεγκούι.
  • «Παναγιώτης Φατσέας, πρόσωπα των Κυθήρων, 1920-1938», είναι ο τίτλος της φωτογραφικής έκθεσης που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου).
  • Φωτογραφία του Παναγιώτη Φατσέα
    Φωτογραφία του Παναγιώτη Φατσέα
    Οι «Imam Baildi» (Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας) πειραματίζονται πάνω σε παλιούς και καινούριους ήχους, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο, γοητευτικό αποτέλεσμα. Παρουσιάζουν στο «Κύτταρο» τραγούδια από το άλμπουμ τους - κομμάτια σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών (Βέμπο, Χιώτη, Τσιτσάνη, Γεωργακοπούλου κ.ά.) και δικά τους ορχηστρικά.
Παρασκευή 7/3
  • Τα ούτια των Νίκου Σαραγούδα, Χρήστου Τσιαμούλη και Haig Yazdjian συναντώνται σήμερα και αύριο, στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15, Βοτανικός, 2103474074). «Ταξιδεύουν» από τους παραδοσιακούς σμυρναίικους και ρεμπέτικους ήχους στις μελωδίες των Αραβίας, Αρμενίας, Τουρκίας και όλης της Ανατολικής Μεσογείου.
  • Μαθήματα ατόφιου ροκ με κλασικές επιτυχίες από τη μεγάλη μουσική τους πορεία παραδίδουν σήμερα και αύριο (10μ.μ.), ο Δημήτρης Πουλικάκος με τους «Ασσους του Καράτε» και οι «Socrates» των βιρτουόζων Γιάννη Σπάθα και Αντώνη Τουρκογιώργη, στο «Ροντέο» (Χέυδεν 34, πλ. Βικτωρίας, 210 8814702).
  • Το αργεντίνικο τάνγκο συναντά το ισπανικό φλαμένκο από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, στο «Planet Music» (Αρδήττου 44, Μετς), στις κοινές παραστάσεις που θα δώσουν το «Tricuerdo Tango Trio» και οι «Flamenco en vivo».
Σάββατο 8/3
  • Η Νατάσσα Μποφίλιου προσκαλεί σ' ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, στον «Ιανό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ