Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Συνάντηση για τους πρόσφυγες

Συνάντηση με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη είχε χθες αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας «Πάτρα - Μπροστά», της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και άλλων φορέων της Πάτρας για την επίλυση των προβλημάτων των προσφύγων.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους δύο φορείς για τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που έχει αναλάβει, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των Αφγανών προσφύγων με τη χορήγηση σε όσους επιθυμούν πολιτικό άσυλο, άδεια παραμονής και να διευκολυνθούν για να μεταβούν στις χώρες προτίμησής τους. Επιπρόσθετα, ζητά να δημιουργηθεί οργανωμένος χώρος υποδοχής στην Πάτρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, προληπτική ιατρική και υγειονομική περίθαλψη.

Παράλληλα, ζήτησε τόσο από την Υπατη Αρμοστεία όσο και από τον Συνήγορο του Πολίτη να συνδράμουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων που τους ταλανίζουν εδώ και χρόνια. Από την πλευρά τους, οι δύο φορείς συμφώνησαν ουσιαστικά με τις απόψεις της αντιπροσωπείας και διαβεβαίωσαν πως θα είναι σε επαφή μαζί τους, ώστε όταν και όποτε χρειαστεί να συνδράμουν με ανθρωπιστική βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ