Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Μεσσηνίας

Σε παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα της επικινδυνότητας του 60% των σχολείων του Νομού Μεσσηνίας, προχώρησε το ΚΚΕ. Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει ότι:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στατικότητας και παρά τις κινητοποιήσεις των γονιών μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Επιπλέον, από τα 217 σχολικά κτίρια που ελέγχθησαν, αν εξαιρέσει κανείς τα 6 στα οποία δεν αναφέρεται το έτος κατασκευής, τα 51 έχουν κατασκευαστεί πριν το 1959, τα 76 κατά την περίοδο 1959 - 1984, τα 52 από το 1984 - 1995, τα 19 από το 1995 - 2000 και μόλις τα 13 από το 2000 και εντεύθεν, που έχουν κατασκευαστεί με το νέο αντισεισμικό κανονισμό. Το 1/3 περίπου των σχολικών κτιρίων (72) είναι χωρίς αντισεισμικό κανονισμό».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς, «τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα και να αρθεί η τρωτότητα των σχολείων της Μεσσηνίας, τα οποία είναι επικίνδυνα ακόμη και για τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών;».

Εκδηλώσεις σε Πάτρα - Καλαμάτα

Εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα: «Δράση τώρα. Για την προστασία από τους σεισμούς. Για έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας» διοργανώνουν οι ΝΕ Μεσσηνίας και Αχαΐας του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη σε Καλαμάτα και Πάτρα.

Στην Καλαμάτα, η εκδήλωση γίνεται στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Νίκος Κουτουμάνος, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ο Σταύρος Τάσσος, σεισμολόγος, ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Αριστείδης Δαμαλάς, νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στην Πάτρα, η εκδήλωση γίνεται στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσουν οι: Διονύσης Αρβανιτάκης, γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ευθύμιος Σιώκος, σεισμολόγος, λέκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αντώνης Ταβουλάρης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, Χάρης Αποστολόπουλος, πολιτικός μηχανικός και δρ του Πανεπιστημίου Πατρών και Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος με τη ΔΑΣ «Πάτρα - Μπροστά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ