Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ενίσχυση παρουσίας Αμερικάνων

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο πλευρό του Προέδρου Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ προσέτρεξε ο Λευκός Οίκος μετά την την πρόταση Αμερικανών γερουσιαστών να αποχωρήσει από την εξουσία μετά την ήττα που υπέστη η παράταξή του στις εκλογές της 18ης Φεβρουαρίου, πρόταση την οποία απέρριψε και ο ίδιος ο Μουσάραφ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο, η κυβέρνηση του Μουσάραφ είναι σημαντική σύμμαχος των ΗΠΑ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Επίσης, η Περίνο επιβεβαίωσε την υποστήριξη του Προέδρου Μπους στον Πρόεδρο Μουσάραφ που «οδήγησε σωστά τη χώρα σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». Πάντως περισσότερο ενδιαφέρον έχει άρθρο της «Μπόστον Γκλόουμπ» που αναφέρει ότι «σιωπηρώς το Πεντάγωνο σχεδιάζει την επέκταση της παρουσία του στο Πακιστάν και ειδικότερα στην περιοχή των φυλών κοντά στα αφγανοπακιστανικά σύνορα» με τη δημιουργία ενός ειδικού συντονιστικού κέντρου όπου Αμερικανοί, Αφγανοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι θα ανταλλάσσουν «πληροφορίες για την αλ Κάιντα», παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μουσάραφ επανειλημμένως έχει αρνηθεί να επιτρέψει τη δράση των Αμερικανών. Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, εσχάτως η επέκταση της δράσης των Αμερικανών, με 30 ειδικούς Αμερικανούς να εκπαιδεύουν Πακιστανούς, έγινε εφικτή «με την αύξηση της δυσφορίας των κατοίκων εξαιτίας των συνεχών επιθέσεων»...

Στο Αφγανιστάν, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν χτες στην επαρχία Χοστ στα νοτιοανατολικά της χώρας από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο. Η βόμβα που πυροδοτήθηκε από μακριά εξερράγη στην περιοχή Σάμπρι κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ