Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Επιχείρηση απελευθέρωσης 4 αιχμαλώτων των FARC

ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Στα χέρια των υπουργών Εσωτερικών της Βενεζουέλας και Δικαιοσύνης Ραμόν Ροντρίγες Τσακόν και του υπουργού Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρο βρίσκονται οι συντεταγμένες της τοποθεσίας των τεσσάρων αιχμαλώτων που πρόκειται να απελευθερώσουν οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), σύμφωνα με τον «Τελεσούρ».

Η επιχείρηση απελευθέρωσης των πρώην βουλευτών Γκλόρια Πολάνκο, Ορλάντο Γκουεγιάρ, Ελάδιο Πέρες και Χόρχε Εντουάρντο Γκέτσεμ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, όπως δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες οι δύο υπουργοί, που τόνισαν «υπό τον όρο φυσικά ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας σταματήσουν τις επιχειρήσεις». Μάλιστα ο Ροντρίγες επανέλαβε πως ο κολομβιανός στρατός εμποδίζει την επιχείρηση με «έντονες, στιβαρές, απρόσεκτες επιχειρήσεις στην περιοχή που βρίσκονται οι όμηροι. Θέλω οι οικογένειες των ομήρων να γνωρίζουν πως οι συγγενείς τους διατρέχουν κίνδυνο».

Περίπου 18.000 μέλη του κολομβιανού στρατού δρουν υπό τις διαταγές της κυβέρνησης, γεγονός που θέτει εν κινδύνω όχι μόνο την επιχείρηση απελευθέρωσης των 4, αλλά και τη ζωή όλων των αιχμαλώτων και παρά τις δηλώσεις του προέδρου της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, ότι η κυβέρνησή του «θα συνεργαστεί, όπως έκανε ανέκαθεν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ