Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Και η Ουγγαρία στην ενεργειακή συμφωνία

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.--

Στη Μόσχα θα μεταβούν την ερχόμενη Πέμπτη Ούγγροι αξιωματούχοι για να υπογράψουν συμφωνία με τη Ρωσία για τον πετρελαιαγωγό «South Stream» που θα ξεκινά από τη Ρωσία, θα περνά κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα προς τη Βουλγαρία, πριν διασπαστεί σε διαφορετικές προεκτάσεις για τη Δυτική Ευρώπη.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι μια τέτοια συμφωνία θα καταστήσει το σχέδιο «Nabucco» ανέφικτο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Φέρενς Γκιουρσάνι σημείωσε ότι η συμφωνία με τη Ρωσία δεν αποκλείει τη συμμετοχή της χώρας και σε άλλο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Το συμφέρον της Ουγγαρίας είναι να κτιστούν τόσο το "South Stream" όσο και το "Nabucco" ώστε να έχουμε τη δυνατότητα επιλογής», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην ιστοσελίδα του.

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, εκτός των άλλων, υποστηρίζουν ότι μια τέτοια συμφωνία με τη Ρωσία θέτει θέματα ασφάλειας και γεωστρατηγικής, καθώς η κατασκευή του «South Stream», υποστηρίζουν, ότι θα ενισχύσει την εξάρτηση της Ουγγαρίας σε ό,τι αφορά το ρωσικό φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ