Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Το δάσος πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία

Εκδήλωση για την προστασία της Πάρνηθας και για τα αντιπλημμυρικά έργα διοργάνωσαν χτες το απόγευμα οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ. Ο Βαγγέλης Κορρές, τοπογράφος μηχανικός, παρουσίασε μελέτη που έχει συντάξει για την κατάσταση στους δήμους που βρίσκονται στις παρυφές της Πάρνηθας λόγω της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικών έργων. Οπως είπε, απλόχερα έδωσαν στο μεγάλο κεφάλαιο τα χρήματα των εργαζομένων για τα μεγάλα έργα - Αττική Οδός, Αεροδρόμιο, Προαστιακός, Ολυμπιακά έργα κλπ. - και την ίδια ώρα θεωρούν «αντιπλημμυρική προστασία» την τοποθέτηση από τους δήμους τσουβαλιών με άμμο στις εισόδους καταστημάτων και σπιτιών. «Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ανάπτυξης των πόλεων, με βάση τις ανάγκες μας και όχι το κέρδος», κατέληξε. Στη συνέχεια, ο Θάνος Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος Μενιδίου και μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ, επισήμανε: «Η Πάρνηθα είναι "φιλέτο" και η πολιτική πρακτική μάς έχει δείξει ότι οι κυβερνήσεις παλιότερα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα της ΝΔ έχουν διάθεση να αποχαρακτηρίσουν δασικές εκτάσεις και να τις παραχωρήσουν στο μεγάλο κεφάλαιο. Από κοντά και η πολιτική του ΣΥΝ, που μιλάει για δάσος, χωρίς να αποδέχεται αυτό που λέει το ΚΚΕ για δάσος - λαϊκή περιουσία».

Πεζοπορία στο βουνό

«Βήμα - βήμα» οργανώνουν τα μέλη της ΚΝΕ στην Αττική την ορεινή εκστρατεία στην Πάρνηθα την Κυριακή 2 Μάρτη στα πλαίσια πρωτοβουλιών και δράσης για την προστασία του βουνού. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Μενιδίου. Από εκεί θα ανέβουν στο βουνό και με τη συμβολή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών θα διασχίσουν σημεία του βουνού που κάηκαν το καλοκαίρι, για να καταλήξουν στο καταφύγιο «Φλαμπούρι» για ξεκούραση και φαγητό. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6930 056 386.

Μία μέρα πριν, το Σάββατο 1 Μάρτη, θα γίνει συναυλία στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου από μαθητικά συγκροτήματα. Η κορύφωση των πρωτοβουλιών θα είναι τα «αγωνιστικά κούλουμα», που ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνουν Κνίτες και Κνίτισσες για την Καθαρή Δευτέρα, στις 10 του Μάρτη, στην οδό Πάρνηθος, στη 16η στάση, με γλέντι, λαϊκή συναυλία, λαγάνες, χαρταετούς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ