Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Κινητοποίηση στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη διοργανώνουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα. Οι 250 εργαζόμενοι που δουλεύουν για την ΑΕΓΕΚ είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και από την Τρίτη προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Με αντιπροσωπεία του συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας συναντήθηκε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Α. Κανταρτζής. Ο Α. Κανταρτζής εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στην ενοποίηση των Ταμείων καθώς και στην ένταξη του Ταμείου των Εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας στο ΙΚΑ, γιατί η ενοποίηση γίνεται με όρους που θα οδηγήσουν στη μείωση των ασφαλιστικών παροχών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι στη βελτίωσή τους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης για το διαχωρισμό των εργαζομένων, η επίθεση που δέχονται είναι ενιαία και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντησή τους.

ΕΛΤΑ: Παρέμβαση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ στη συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης, αποτρέποντας τη λήψη απόφασης για προσλήψεις σύμφωνα με τον αντεργατικό 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ (ατομικές συμβάσεις αορίστου χρόνου και εδραίωση του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος). Σχετική Ερώτηση κατέθεσε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή ζητώντας την κάλυψη των κενών θέσεων στα ΕΛΤΑ, με μόνιμο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ