Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Θα τη χρυσοπληρώσουμε κιόλας

Χρυσοπληρωμένη φιέστα, με αντικείμενο τη διαφήμιση της ...εκστρατείας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Στα πλαίσια αυτά, ανακοινώθηκε προχτές η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την επικοινωνιακή εκστρατεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Η εταιρεία που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα εισπράξει από το ελληνικό Δημόσιο (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) το ποσό των 5.880.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Αν συνυπολογιστεί και ο ΦΠΑ, τότε, η συνολική δαπάνη - που θα βαρύνει τους φορολογούμενους - αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ ή περίπου 2,4 δισ. δραχμές.

Εργο της εταιρείας που θα κερδίσει το διαγωνισμό, είναι η μετάδοση τηλεοπτικών σποτ που θα προπαγανδίζουν γιατί η φοροδιαφυγή είναι «κακό» πράγμα! Πρόκειται ασφαλώς για μέγιστη υποκρισία, δεδομένου ότι η ίδια η κυβέρνηση (όπως έκαναν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) προωθεί τη νόμιμη φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων (βλέπε μείωση των συντελεστών φορολογίας κερδών κ.ά.) φορτώνοντας νέα βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο 2008 αναμένεται η τρίτη κατά σειρά αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ τις προηγούμενες μόλις μέρες, ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε την κατάργηση έως το 2010 του χαρτοσήμου των ασφαλιστικών συμβολαίων και του ενδεικτικού φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ