Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις στα Κέντρα Πρόληψης

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) το επόμενο διάστημα, απαντώντας στον εμπαιγμό και στην πλήρη αδράνεια των αρμόδιων φορέων να δώσουν λύση στα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ηδη, πολλοί εργαζόμενοι σε διάφορα Κέντρα Πρόληψης (Αιγάλεω, Χανιά) είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες, ενώ οι περισσότεροι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι για το Φλεβάρη.

Τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους ότι θα δοθούν 800.000 ευρώ για τα ΚΠ, δηλαδή περίπου 10.000 ευρώ σε κάθε Κέντρο, που δε λύνουν τα προβλήματα. Η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας δίνει 6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά στη μισθοδοσία και στα έξοδα του Οργανισμού, ενώ για τα ΚΠ ...«ίσως δοθούν χρήματα από το Μάη και μετά».

Μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν από τα ΔΣ των Κέντρων Πρόληψης να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες κατά του ΟΚΑΝΑ για τη μη τήρηση της προγραμματικής σύμβασης (μη καταβολή των δεδουλευμένων, μη αξιολόγηση επιστημονικών και οικονομικών υπολογισμών, κ.ά.). Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε ποικιλόμορφες και δυναμικές δράσεις το επόμενο διάστημα, ενώ προγραμματίζουν διοργάνωση ημερίδας.

«Παρά τις δεσμεύσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Α. Καλογερόπουλου, ότι μέχρι τέλος Γενάρη θα είχαν δοθεί σαφείς απαντήσεις και λύσεις, εμείς δώσαμε προθεσμία ένα μήνα επιπλέον, αλλά το υπουργείο δεν μπαίνει καν στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μας έστω και τηλεφωνικά. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας αφού οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θεσμικές και οικονομικές, είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά», είπε στον «Ρ» η Βάσω Αλεξάκη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ