Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»
Επιστημονικές διαλέξεις

Το περιοδικό «Θέματα Παιδείας» με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών ανοίγει τον κύκλο δραστηριοτήτων του, οργανώνοντας επιστημονικές διαλέξεις για διάφορα θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.

Οι διαλέξεις διεξάγονται στην έδρα του Ομίλου Εκπαιδευτικού Προβληματισμού, που εκδίδει το περιοδικό, στην Αθήνα (Τροίας 36, κάθετος στην Πατησίων, δίπλα στον κινηματογράφο «Ιλιον»), κάθε Τρίτη στις 6.30 μ.μ., δωρεάν για το κοινό. Λόγω του περιορισμένου χώρου τηρείται σειρά προτεραιότητας και οι υπεύθυνοι του περιοδικού έχουν ανακοινώσει ότι αν χρειαστεί κάποιες διαλέξεις θα επαναληφθούν, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στη γραμματεία του περιοδικού: τηλ. 210.8213.430.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

  • Τρίτη 4 Μάρτη: Το ιστορικό περιεχόμενο της Προϊστορίας του ανθρώπου (Γιώργος Χουρμουζιάδης, ομότ. καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ).
  • Τρίτη 11 Μάρτη: Ποιο είναι το αληθινό αντικείμενο της Ψυχολογίας; (Μιχαήλ Κουβελάς, συγγραφέας του βιβλίου «Διαλεκτική Ψυχολογία» και ειδικός συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας»).
  • Τρίτη 18 Μάρτη: Ο μύθος του λαβάρου της Αγίας Λαύρας (Βασίλης Λάζαρης, ιστορικός).
  • Τρίτη 1 Απρίλη: Η ανάπτυξη του ανθρώπινου ψυχισμού (Μιχαήλ Κουβελάς, ειδικός ερευνητής).
  • Τρίτη 8 Απρίλη: Κώδικες γραπτής επικοινωνίας στο πλαίσιο του προϊστορικού πολιτισμού (δείγματα «πρωτογραφής») (Γιώργος Χουρμουζιάδης, ομότ. καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ).
  • Τρίτη 15 Απρίλη: Τι είναι τελικά η προσωπικότητα; (Μιχαήλ Κουβελάς, ειδικός ερευνητής ψυχολογίας).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ