Σάββατο 1 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Φονική» η ιδιωτικοποιημένη υγεία

Ιδιωτική κλινική καταγγέλλεται ότι διέσπειρε Aids και ηπατίτιδα σε 40.000 ασθενείς, επειδή ξαναχρησιμοποιούσε σύριγγες!

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.--

Η κατάρρευση του συστήματος υγείας προς όφελος του ιδιωτικού τομέα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τουλάχιστον 40.000 ασθενών ιδιωτικής κλινικής στο Λας Βέγκας, στην οποία ξαναχρησιμοποιούνταν σύριγγες και φιαλίδια της μιας χρήσης και μπορεί να έχουν μολυνθεί με τον ιό του AIDS ή της ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Las Vegas Sun», η υπόθεση ήρθε στο φως το Γενάρη όταν έξι ασθενείς της συγκεκριμένης κλινικής διαγνώστηκαν με οξείας μορφής ηπατίτιδα C. Το ποσοστό αυτό είναι τριπλάσιο από τον ετήσιο μέσο όρο στην περιοχή του Λας Βέγκας, κάτι που οδήγησε τις αρμόδιες αρχές στην απόφαση να ερευνήσουν το θέμα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, οι αρμόδιοι των υπηρεσιών Υγείας στη νότια Νεβάδα ανακάλυψαν ότι σε πέντε από τους ασθενείς της εν λόγω κλινικής είχε δοθεί την ίδια ημέρα αναισθησία σε ενέσιμη μορφή, καθώς το προσωπικό της κλινικής χρησιμοποιούσε αρκετές φορές τις ίδιες σύριγγες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί από τη διοίκηση της κλινικής. Εννοείται ότι οι υπεύθυνοι της κλινικής παραμένουν άφαντοι και δεν έχουν εξηγήσει γιατί εφάρμοζαν την πρακτική αυτή. Μάλλον όμως δε χρειάζεται εξήγηση όταν κριτήριο είναι το κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ