Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Στηρίζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

ΓΕΝΕΥΗ.--

Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες της 7ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, όπου στην ομιλία του ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε, υπογράμμισε ότι μετά από 20 χρόνια τερματίστηκαν οι παλιές εξαναγκαστικές μέθοδοι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και σημείωσε ότι, με τα διάφορα προσχήματά τους, οι ΗΠΑ επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν την επιθετικότητά τους ενάντια στην Κούβα στην πρώην Επιτροπή, αλλά μετατράπηκαν «σε ένα αποτυχημένο κράτος, υπεύθυνο για τα πιο επικίνδυνα εγκλήματα και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. η Κούβα είναι μέλος αυτού του νέου Συμβουλίου) αναφέρθηκε και στην ανάγκη τερματισμού του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ στην Κούβα και επανέλαβε τη θέληση της χώρας του να συνεργαστεί με αυτό το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και «μηχανισμούς που δεν κάνουν διακρίσεις και σέβονται την κυριαρχία μας».

Ο Ρόκε πρόσθεσε ότι ενώ παραμένουν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ οι πέντε Κουβανοί αγωνιστές, αυτή η χώρα απειλεί να βομβαρδίσει πάνω από 60 χώρες και υπερασπίζεται τις μεθόδους ασφυξίας για να αποσπάσει ομολογίες. Ταυτόχρονα, η Κούβα - σημείωσε - θα συμβάλει στη στήριξη του Συμβουλίου, για να αντιμετωπιστούν τα εγκλήματα που έχει διαπράξει το Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, το τεράστιο πρόβλημα των 900 εκατομμυρίων πεινασμένων ανθρώπων και 800 εκατομμυρίων αναλφάβητων, που υπάρχουν εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επιβολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ