Πέμπτη 6 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στο Ηράκλειο της Κρήτης, με θύμα έναν 49χρονο οικοδόμο πατέρα 4 παιδιών. Ο Μανώλης Παντεχάκης έπεσε από την ταράτσα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου εργαζόταν και οδηγήθηκε στο χειρουργείο με αιμάτωμα στο κεφάλι. Μέχρι και σήμερα, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ.

«ΣΠΡΙΝΤΕΡ» - ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σε παγκρήτιο αποκλεισμό όλων των καταστημάτων «ΣΠΡΙΝΤΕΡ ΣΤΟΡΣ ΑΕ» καλούν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και τα ταξικά σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε Χανιά και Ηράκλειο, σήμερα Πέμπτη 6 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε γενίκευση της πάλης, ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης που απέργησε στις 12 Δεκέμβρη και κάλεσε και άλλους συναδέλφους της να απεργήσουν στις 13 Φλεβάρη.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη της διοίκησης του σωματείου, που σέρνονται σήμερα στο δικαστήριο επειδή υπερασπίστηκαν τους εργαζόμενους του κλάδου, διοργανώνει σήμερα, στις 8.30 π.μ., έξω από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου. Την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο, σε πικετοφορία καλεί και η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ. Οι Φρόσω Τσαρμπού, Ντίνος Παναγιωτόπουλος και Φλώρα Τούκου, πρόεδρος, γραμματέας και μέλος του ΔΣ του σωματείου αντίστοιχα, μηνύθηκαν από την ιδιοκτήτρια του συνεργείου καθαριότητας (που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο νοσοκομείο της Κορίνθου) «Biological Service» για «συκοφαντική δυσφήμιση».

ΚΑΖΗΣ: Συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης είχαν χτες οι εργαζόμενοι στον «Καζή». Το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε η ηγεσία του υπουργείου ήταν ότι θα καλέσει τον εργοδότη σε τριμερή συνάντηση. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μέχρι και 14 μηνών που τους οφείλονται, αλλά και να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου χωρίς να χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ: Την ανησυχία για την πορεία του εργοστασίου εκφράζει με ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο της «Ηλεκτρονικής Κύμης». Η επιχείρηση υπέγραψε τελευταία φορά σύμβαση πριν 5 χρόνια και η αβεβαιότητα για τους 106 εργαζόμενους (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) μεγαλώνει διαρκώς.

ΕΛΠΕ: Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 10ήμερη απεργία μέσα στο Μάρτη είναι οι εργαζόμενοι στον όμιλο των «Ελληνικών Πετρελαίων» αν η εργοδοσία συνεχίσει την αδιαλλαξία της στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. Στην τελευταία συνάντηση, η εργοδοσία επέμενε σε αυξήσεις - ψίχουλα (ξεκίνησε με 3,5% και κατέληξε με 4,4%!), την ίδια ώρα που τα κέρδη της επιχείρησης το 2007 εκτινάχτηκαν στα 351 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 35%! Ταυτόχρονα, επιμένει σε περικοπή δικαιωμάτων στους νεοπροσλαμβανόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ