Κυριακή 9 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Επενδυτικός οργασμός στα καμένα «φιλέτα»

Η λίμνη Καϊάφα, στόχος ξένων επενδυτικών ομίλων
Η λίμνη Καϊάφα, στόχος ξένων επενδυτικών ομίλων
Στην Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραγματικό κρεσέντο επενδυτικών προτάσεων για μεγάλες μπίζνες από ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, πολύ πριν η περιοχή τυλιχτεί στις φλόγες το περασμένο καλοκαίρι. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι:

  • Το σχέδιο για την ανάπτυξη του Καϊάφα, του Κατάκολου και της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Οπως μάλιστα αποκάλυψε ο «Ρ» στις 23 και 24 Αυγούστου 2007, δύο μόλις μέρες πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές, εκπρόσωποι μεγάλου πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου είχαν επισκεφτεί το χώρο ύστερα από πρόσκληση του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Στα πλάνα τους περιλαμβάνουν την κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, κατασκευή Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στην Αρχαία Ολυμπία, γήπεδα γκολφ κ.ά. Τα σχέδια αυτά δεν αναπτύσσονται μόνο με τη συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ. Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δ. Γεωργακόπουλος με πρότασή του προέβλεπε την ανάπτυξη αντίστοιχου επενδυτικού σχεδίου στην περιοχή του Καϊάφα και σε περιοχή 1.250 στρεμμάτων...
  • Για την περιοχή της Μεσσηνίας υπάρχει το περιβόητο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) που επικύρωσαν στη Βουλή μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την 1η Μάρτη 2007 και προβλέπει επένδυση 325 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή 6 ξενοδοχείων 5 αστέρων, συνεδριακό κέντρο 1.500 θέσεων, κέντρο θαλασσοθεραπείας, αθλητικό κέντρο και δύο γήπεδα γκολφ.

Το ίδιο διάστημα στο χορό μπαίνει και η εταιρεία «Αγροτουριστική ΑΕ» η οποία εκπονεί προγράμματα αγροτουρισμού όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, λειτουργώντας ως μοχλός και προπομπός για την εμπορευματοποίηση της γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ