Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βρέθηκαν οι δολοφόνοι του συνοροφύλακα

Εντοπίστηκαν οι δράστες της ανθρωποκτονίας του συνοροφύλακα Ι. Παμπουκίδη, που έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών στις 28 Ιούνη του 2000. Πρόκειται για 5 Αλβανούς με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, για τους οποίους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Είναι οι Ashimi Ilar, Xhambasi Besnik, Trimi Luan, Trimi Irfan και Luftim, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οι δύο από αυτούς, Ashimi Ilar και Xhambasi Besnik, ομολόγησαν τη συμμετοχή τους και στη δολοφονία του αστυφύλακα Δ. Ζαρομυτίδη στις 10 Μάρτη του 1998.

Οι τρεις πρώτοι δράστες συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αλβανία κατόπιν υπόδειξης των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. Ο Trimi Irfan συνελήφθη στις 4 του Σεπτέμβρη στη χώρα μας και μετά την προσαγωγή του στην Εισαγγελία Καστοριάς, προφυλακίστηκε. Ο Luftim αναζητείται.

Στο μεταξύ, νέο αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτική περιοχή του Νομού Φλώρινας. Επτά Αλβανοί, που διαμένουν προσωρινά στην Κοινότητα Βεγόρας, συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας 23χρονος, από την πόλη Σκόδρα. Ο νεαρός, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φλώρινας. Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες της επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ