Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΕ ΟΤΕ - ΕΛΤΑ
Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ , για να αποφασίσει σχετικά με τη συνέχιση του αγώνα

Σε μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, προχώρησαν χτες στην Αθήνα οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, με τη συμπαράσταση των συναδέλφων τους στα ΕΛΤΑ και άλλες ΔΕΚΟ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι του ΟΤΕ από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, δίνοντας την απάντησή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για οριστικό ξεπούλημα του ΟΤΕ, αλλά και του 49% των ΕΛΤΑ και του ΟΠΑΠ, όπως προβλέπει η σχετική επαίσχυντη τροπολογία. Αμέσως μετά, έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου επέδωσαν στον Απ. Κακλαμάνη ψήφισμα ενάντια στην τροπολογία. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέμεινε έξω από τη Βουλή μέχρι αργά το απόγευμα, οπότε και ξεκίνησε η ψηφοφορία για την τροπολογία.

Η χτεσινή ήταν η έβδομη μέρα απεργίας των υπαλλήλων του ΟΤΕ με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής - κατά τους συνδικαλιστές ξεπερνούν το 80% - ενώ σήμερα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ για να αποφασίσει την περαιτέρω δράση τους.

Υπό επιτήρηση

Πριν λίγες μέρες, οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ελλάδας υπέγραψαν συμφωνία για την αντιμετώπιση δήθεν της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Χτες, έγινε ένα πρώτο «βήμα» για την εφαρμογή της. Τα έξι πούλμαν που μετέφεραν απεργούς από τη Θεσσαλονίκη, αφού υποχρεώθηκαν από την Τροχαία να κάνουν αρκετές στάσεις στη διαδρομή με διάφορες προφάσεις, τελικά ακινητοποιήθηκαν λίγο έξω από την Αθήνα, γιατί δε θα είχαν πού να παρκάρουν! Χρειάστηκε η παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για να αφεθούν τελικά να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους, αλλά μόνο με συνοδεία της Τροχαίας. Ο Ν. Γκατζής παραβρέθηκε και στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στους απεργούς.

Το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους του ΟΤΕ, «που αγωνίζονται ενάντια στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και στους εργαζομένους των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ, που έρχονται σήμερα να αντιμετωπίσουν την ίδια πολιτική ιδιωτικοποίησης».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι αυτή η αρνητική εξέλιξη δε θα υπήρχε, αν σε όλο το προηγούμενο διάστημα, η πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ στη ΓΣΕΕ και στα συνδικάτα των ΔΕΚΟ, δεν άφηνε ουσιαστικά ανεμπόδιστη την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής ξεπουλήματος, αφού στην ουσία συμφωνεί με αυτήν.

«Η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων - συνεχίζει το ΠΑΜΕ - έρχεται να συμπληρώσει τις άλλες δύο πλευρές της συνολικής αντεργατικής κυβερνητικής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις στην κοινωνική ασφάλιση. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ κατανοούν πλέον πιο καλά το χαρακτήρα αυτής της επίθεσης. Η απόκρουσή της, η πάλη για την ανατροπή της, για την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων είναι μονόδρομος για όλους τους εργαζομένους».

Υπογραμμίζει ότι ο στόχος για ΔΕΚΟ δημόσιες 100% γίνεται πιο επίκαιρος, πιο αναγκαίος. Οτι πρώτο καθήκον των ταξικών δυνάμεων είναι η ένταση και η κλιμάκωση πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στον ΟΤΕ και στις άλλες ΔΕΚΟ, ο μεταξύ τους συντονισμός και η ανάπτυξη αγώνων από το σύνολο της εργατικής τάξης.

Καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΜΕ, με το πρόγραμμα αγωνιστικών δραστηριοτήτων του, με τη συνεχή παρέμβαση για την οργάνωση και επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει για τις 10 Οκτώβρη, θα πρωτοστατήσει στο ξεδίπλωμα ενός μαζικού, ταξικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, που θα αντεπιτεθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ