Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τέτοια η ... πρεμούρα τους!

Το αποκαλυπτικό κυριακάτικο δημοσίευμα του «Ρ» (16/3/2008, σελ. 15) για την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των ΑΕΙ έδειξε ότι με τις αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση θα σημάνει όχι μόνο μείωση της - ήδη ανεπαρκούς - χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, αλλά προλειαίνεται το έδαφος και για την υποβάθμιση των σπουδών, π.χ., τη μείωση των πενταετών σπουδών σε τριετείς, κατά τα αγγλοσαξονικά πρότυπα.

Επιπλέον, δείξαμε ότι τα παραδείγματα της νέας χρηματοδότησης που έδωσε το υπουργείο Παιδείας δε λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους τα ΤΕΙ! Μετά από νέες καταγγελίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων φαίνεται ότι το υπουργείο βασίστηκε σε κάποιες περιπτώσεις σε λάθος στοιχεία (λαθεμένους αριθμούς ενεργών φοιτητών), με αποτέλεσμα να προκαλείται ακόμα μεγάλη δυσφορία στις διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Με άλλα λόγια, η πρεμούρα της κυβέρνησης να εφαρμοστούν γρήγορα οι αναδιαρθρώσεις, η «βιομηχανοποίηση» και η υποβάθμιση των σπουδών είναι τέτοια που ...οδηγεί σε πρόχειρα υποδείγματα, τα οποία προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και στους - πρόθυμους να εφαρμόσουν τις αναδιαρθρώσεις - προέδρους των ΤΕΙ και πρυτάνεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ