Τετάρτη 19 Μάρτη 2008 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δάσκαλε που δίδασκες...

Η δήλωση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, ότι δηλαδή ο κρατικός προϋπολογισμός του 2008 «υλοποιείται κανονικά» και άρα «δεν τίθεται κανένα θέμα αναθεώρησης των στόχων του», θυμίζει τη λαϊκή παροιμία «δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις». Ο κύριος υπουργός έσπευσε να κάνει αυτή τη δήλωση - επιχειρώντας να διαψεύσει σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο - ότι τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία θεωρούν «αναγκαίο κακό» για την αντιμετώπιση των αρνητικών παρενεργειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Βέβαια, ο κύριος υπουργός, φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φοροεισπρακτικών μέτρων, καθώς, παράλληλα με τη διαβεβαίωση πως «δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των στόχων του προϋπολογισμού», πρόσθεσε πως «η δεύτερη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής θα προχωρήσει με την ίδια επιτυχία που σημείωσε η πρώτη φάση» στην περίοδο Μάρτης 2004 - Σεπτέμβρης 2007.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, θυμίζουμε πως, παρά τις διαβεβαιώσεις που μοίραζε ο κύριος Αλογοσκούφης στην πρώτη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής, ότι δηλαδή δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης των στόχων του προϋπολογισμού του 2005, λίγους μήνες μετά την ψήφισή του, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει από τον Απρίλη του 2005 κατά 1 (μία) μονάδα τους συντελεστές ΦΠΑ παράλληλα με νέες περικοπές στις δαπάνες για μισθούς - συντάξεις - επιδόματα και άλλους κοινωνικούς σκοπούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ