Κυριακή 23 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Στις 7 μ.μ., μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο

Αύριο, Δευτέρα 24 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο, πραγματοποιείται η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών που ματοκύλισαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Κώστας Καζάκος, βουλευτής του ΚΚΕ, ηθοποιός. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, καλεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Από τις 11 το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, και την αντιιμπεριαλιστική δράση των λαών. Ειδική ενότητα θα αποτελέσει η πολύμορφη δράση του λαού της Θεσσαλονίκης που επί 78 μέρες με πρωτοπόρους και οργανωτές τους κομμουνιστές έστηνε εμπόδια και έφραζε το δρόμο στη ΝΑΤΟική και αμερικάνικη πολεμική μηχανή, η οποία μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης εξορμούσε και δολοφονούσε το λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, σημειώνοντας ότι «9 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία η σφαγή των λαών στα Βαλκάνια συνεχίζεται. Οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, συνεχίζονται». Προειδοποιεί ότι οι εθνικιστικές εξάρσεις, η μονομερής «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσόβου, οι νέες δυνάμεις κατοχής στα Βαλκάνια, η ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, προμηνύουν νέα βάσανα και οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους λαούς της περιοχής.

Και καλεί το λαό να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζοντας το δρόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δένει ακόμα περισσότερο τη χώρα στο άρμα των μακελάρηδων των Βαλκανίων. Να απαιτήσει απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, έξω οι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ