Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τον δικάζουν επειδή αντέδρασε στην αστυνομική βία

Παράσταση διαμαρτυρίας μεθαύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια

Αλλη μία δίκη με σκοπό την τρομοκράτηση του λαού, με την επιβολή κλίματος αστυνομοκρατίας και αυθαιρεσίας, γίνεται τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για τη δίκη του Γιάννη Βουτσινά, που βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου επειδή διαμαρτυρήθηκε για τη βάναυση κακοποίηση τοξικομανή από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ». Η «Δημοκρατική Συσπείρωση», η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού Προγράμματος «18 ΑΝΩ» καλούν τους μαζικούς φορείς και κάθε δημοκράτη αγωνιστή να παρευρεθούν στη δίκη που θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 27 Μάρτη, στις 9 π.μ., στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο (κτίριο 7, αίθουσα 3) των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 13ης Ιούλη 2007, στην οδό Σωκράτους, όταν ο διερχόμενος Γ. Βουτσινάς είδε έναν αιμόφυρτο τοξικοεξαρτημένο, ακινητοποιημένο με χειροπέδες, να κακοποιείται βάναυσα από αστυνομικούς. Το γεγονός ότι θεώρησε υποχρέωσή του να παρέμβει για να τονίσει ότι ο συλληφθείς τοξικοεξαρτημένος είχε ανάγκη από άλλη αντιμετώπιση, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ίδιος, να οδηγηθεί με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης, να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο και να παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της αντίστασης, απειλής και εξύβρισης.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» που συμπαραστέκεται και νομικά σ' αυτή την υπόθεση, ζητά την ανάκληση των προκατασκευασμένων κατηγοριών και την αθώωση του Γ. Βουτσινά και επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών επιχειρείται η ποινικοποίηση της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Η καλλιέργεια της κοινωνικής αδιαφορίας, αναλγησίας, κατά το σλόγκαν "κοιτάω την πάρτη μου". Η τρομοκράτηση του λαού με την επιβολή κλίματος αστυνομοκρατίας, αυθαιρεσίας και αστυνομικού ψευτοπαλικαρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ