Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθήματα ... καύσης

Εδώ και χρόνια, ξένα και ντόπια μονοπώλια, θέλουν να επιβάλουν και στη χώρα μας την καρκινογόνα καύση, αλλά και τις παραφυάδες της (βιολογική ξήρανση, πυρόλυση, αεριοποίηση κλπ.), ως μέθοδο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Πριν λίγα χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ», υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ περιόδευε ανά την Ελλάδα διαφημίζοντας σε δήμους και νομαρχίες την καύση, λειτουργώντας περίπου ως ...υπάλληλος των επιχειρηματικών αυτών συμφερόντων!

Και βέβαια, όλο αυτό το διάστημα, πολλοί παράγοντες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δε σταμάτησαν να προπαγανδίζουν την καύση, αφού βέβαια είχαν στο μεταξύ φροντίσει να τορπιλίσουν και να φέρουν σε αδιέξοδο τον οποιοδήποτε ορθολογικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, μηχανική ανακύκλωση και ΧΥΤΑ).

Τώρα έρχεται και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ι. Γκλαβάκης, ο οποίος προσκάλεσε το νομάρχη και δημάρχους του Νομού Πέλλας για να «θαυμάσουν» τη μονάδα αποτέφρωσης στις Βρυξέλλες και να πάρουν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, «μαθήματα διαχείρισης απορριμμάτων»!

Και την ίδια στιγμή ο «πράσινος» δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας οργανώνει σύσκεψη με δημάρχους για να προωθήσουν από κοινού τις «νέες τεχνολογίες»...

Ολοι αυτοί θέλουν να «ξεχνούν» πως:

  • Η καύση εκπέμπει καρκινογόνες διοξίνες και άλλους ρύπους που είναι υπεύθυνοι για το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».
  • Και η καύση απαιτεί ΧΥΤΑ για τα υπολείμματα.
  • Είναι το μεγαλύτερο αντικίνητρο για την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και ξύλου.
  • Θα επιφέρει πρόσθετα χαράτσια στους δημότες.

«

Ξεχνούν», τέλος, ότι η μέθοδος αυτή απαιτεί την πλήρη εξάρτηση από κάποια πολυεθνική εταιρεία κατασκευής και λειτουργίας, δηλαδή οδηγεί ευθέως στην ιδιωτικοποίηση. ΄Η μήπως μόνο αυτό τους ενδιαφέρει...


Ν. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ