Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
ΟΧΙ στις ανατιμήσεις στα καύσιμα

Πικετοφορία διαμαρτυρίας χτες στη Λάρισα

Πικετοφορία διαμαρτυρίας κατά των ανατιμήσεων στα καύσιμα, πραγματοποιήθηκε χτες στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και όλοι όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κερδοσκοπικής δράσης των πολυεθνικών και των κυβερνήσεών τους και απαίτησαν να σταματήσουν οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, που βάζουν «φωτιά» στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Η κινητοποίηση ανέδειξε την αναγκαιότητα συντονισμού της δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις ανατιμήσεις, ακολουθώντας το δρόμο του αγώνα, που ακολουθούν πολλοί λαοί της Ευρώπης.

Η πικετοφορία ξεκίνησε από την πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου και οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ανατιμήσεων στα καύσιμα και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, πορεύτηκαν στους δρόμους της Λάρισας και μοίραζαν στους Λαρισαίους και στις Λαρισαίες ενημερωτικά φυλλάδια, συζητώντας μαζί τους για τις επιπτώσεις που θα έχουν σε βάρος τους οι ανατιμήσεις στα καύσιμα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κινητοποίηση, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάκης Τσιόγκας, επισημαίνοντας ότι οι συνεχείς ανατιμήσεις των καυσίμων θ' αποτελέσουν μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και ότι ως στόχο έχουν την αύξηση των υπερκερδών των πολυεθνικών εταιριών καυσίμων, όπως και των διυλιστηρίων. Ολα τα λαϊκά στρώματα, πρόσθεσε, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι αγρότες, είτε είναι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, καϊκιών, θα υποχρεώνονται να πληρώνουν καθημερινά τις αυξημένες τιμές των καυσίμων και το εισόδημά τους θα συρρικνωθεί δραματικά και κατά συνέπεια ο αγώνας κατά των ανατιμήσεων των καυσίμων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων.

Καταλήγοντας ο Τάκης Τσιόγκας υπογράμμισε ότι όπως πολλοί λαοί της Ευρώπης έχουν ξεσηκωθεί κατά των ανατιμήσεων στα καύσιμα, έτσι και στη χώρα μας πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που κινούνται σ' αυτή την κατεύθυνση.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ