Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Εκλογές και στο Κοσσυφοπέδιο θα κάνει το Βελιγράδι...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Κάλπες και στις σερβοκατοικούμενες περιοχές του Κοσσυφοπεδίου θα στήσουν οι σερβικές αρχές για τις βουλευτικές και τοπικές εκλογές της 11ης Μάη αποφάσισε η σερβική κυβέρνηση, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Πρίστινας. Ο Πρόεδρος των Κοσσοβάρων Αλβανών, Φατμίρ Σεϊντίου σχολίασε πως πρόκειται για «κίνηση πρόκλησης της ανεξαρτησίας» και ότι δε θα έπρεπε να επιτραπεί στη Σερβία να χρησιμοποιήσει τις εκλογές για να στήσει κυβερνητικές δομές. Ωστόσο, ο Σέρβος υπουργός για θέματα Κοσσυφοπεδίου Σλόμπονταν Σάμαρτζιτς επέμεινε ότι οι Σέρβοι της περιοχής θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους σερβικούς κρατικούς θεσμούς και την κυβέρνηση. Αυτό πρακτικά είναι «λειτουργική διχοτόμηση», είπε.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι αντιθέσεις ανάμεσα στη σερβική κυβέρνηση (και δη ανάμεσα στο «Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας» και το «Δημοκρατικό Κόμμα» του Μπόρις Τάντιτς). Ο υπουργός Αμυνας Ντράγκαν Σουτάνοβατς κατηγόρησε τον Σάμαρτζιτς ότι οι «σύμμαχοι του πρωθυπουργού Κοστούνιτσα συντόνισαν τις ταραχές» που ξέσπασαν στις 17 Μάρτη στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα...

Τέλος, χτες η Μόσχα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει αυτή τη βδομάδα στο Κοσσυφοπέδιο τις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας για τους μη αλβανόφωνους πληθυσμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ