Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΔΑΠ: Θέλει γονατισμένο το κίνημα

Η ανατριχίλα που πιάνει τη ΔΑΠ απέναντι σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση είναι λίγο - πολύ γνωστή. Τα ψευτοεπιχειρήματα και η προπαγάνδα της όμως, που στοχεύουν ακριβώς σ' ένα ευνουχισμένο φοιτητικό κίνημα, πρέπει να πάρουν αποστομωτική απάντηση.

Λέει χαρακτηριστικά σε προκήρυξή της στη Νομική Αθήνας: «Είμαστε μια από τις ελάχιστες Σχολές πανελλαδικά που δε διαθέτουμε Καταστατικό»... Και στη συνέχεια ισχυρίζεται ότι «Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται μόνο μετά από απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου. Αν δεν υπάρχει απόφαση, η ΓΣ είναι παράνομη»! Εδώ και είκοσι χρόνια η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στο συγκεκριμένο φοιτητικό σύλλογο: Ποιος έχει την πρώτη ευθύνη λοιπόν για την απώλεια του καταστατικού του συλλόγου; Οσο για την αυθαιρεσία της με τις γενικές συνελεύσεις, είναι φανερό ότι βάζει τον όρο να έχει παρθεί απόφαση από το ΔΣ προκειμένου να μπορεί ...να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια να παρθεί απόφαση για γενική συνέλευση. Χρησιμοποιεί το πρόσχημα της απουσίας καταστατικού για να επιβάλει την απουσία κάθε συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας στους φοιτητές. Σκόπιμα παραπλανά περί παράνομων συνελεύσεων, γιατί γνωρίζει ότι σε όλα τα καταστατικά των φοιτητικών συλλόγων προβλέπεται πως μπορεί να γίνει γενική συνέλευση (όταν δεν υπάρχει απόφαση του ΔΣ) με τη συλλογή υπογραφών από έναν αριθμό φοιτητών, με τη μαζική απαίτηση δηλαδή των ίδιων των φοιτητών.

Στην ίδια σχολή, εξάλλου, κυκλοφόρησε προεκλογική αφίσα με την προτροπή προς τους φοιτητές: ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ, άσε το πανεπιστήμιο στην τύχη του! Στο επεξηγηματικό φυλλάδιο της αφίσας, λέει στην ουσία: Αν δεν έχεις σκοπό να ψηφίσεις ΔΑΠ, καλύτερα διάλεξε την αποχή..!

Αποχή, μπλοκάρισμα γενικών συνελεύσεων, σύλλογοι αδρανείς και υποταγμένοι. Αυτή είναι η πρόταση της ΔΑΠ για το φοιτητικό κίνημα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να μαυρίσουν τη ΔΑΠ φοιτητές και σπουδαστές στις 9 Απρίλη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ