Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008
Με εξορμήσεις και κινητοποιήσεις στην τελική ευθεία

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία. Σε αγωνιστικό αναβρασμό κλάδοι και τόποι δουλειάς για τις κλαδικές συμβάσεις

Με καθημερινές εξορμήσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κλάδους και τόπους δουλειάς, οι ταξικές δυνάμεις «μπαίνουν» στην τελευταία βδομάδα πριν την απεργία που έχουν κηρύξει για τις 16 Απρίλη Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση. Αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει ανάμεσα σε άλλους και τα επιχειρησιακά σωματεία στα σούπερ μάρκετ «ΛΙΝΤΛ» και «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΝΤΙΑ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» καθώς και το επιχειρησιακό σωματείο της «ΜΑΚΡΟ».

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά

Αγωνιστικό συναγερμό σημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά. Σήμερα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Με γενικές συνελεύσεις και συνεδριάσεις διοικήσεων, απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει τα εξής σωματεία: Ενωση Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, Σωματείο Καραβομαραγκών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία, Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Ενωση Λογιστών.

Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπως αποφάσισαν χτες το απόγευμα σε κοινή συνεδρίαση των διοικήσεών τους, την Πέμπτη 10 Απρίλη, στις 12 μ. θα προχωρήσουν σε παύση εργασιών, συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό και πορεία στους δρόμους του Πειραιά. Τη Δευτέρα 14 του μήνα θα γίνει κοινή γενική συνέλευση των εργατών όλων των ειδικοτήτων, στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών καλεί και η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, σήμερα, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Κινητοποίηση από τους ναυτεργάτες

Την Πέμπτη, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και ΠΕΣ ΝΑΤ, διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τερψιθέας έξω από τον Οίκο Ναύτου. Ανάμεσα σε άλλα, τα σωματεία διεκδικούν και την άμεση επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων από το ΝΑΤ σε βάρος των ναυτεργατών. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΣ - ΝΑΤ, επί σειρά ετών γινόταν παράνομη και καταχρηστική είσπραξη εισφορών μεγαλύτερων από αυτές που αναλογούσαν για την αναβάθμιση της Κύριας και Επικουρικής Σύνταξης σε Μαγείρου Α' για τα πληρώματα και σε ακτοπλοΐας για τους αξιωματικούς.

Ακόμα πιο σκανδαλώδης είναι ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση του ΝΑΤ επέλεξε να επανορθώσει το δικό της «λάθος», αφού αποφάσισε να επιστρέψει τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα μόνο σε όσους έχουν κάνει αναβάθμιση μετά την 1-1-2006! Από τις 28 Γενάρη που πάρθηκε αυτή η «κολοβή» απόφαση, δεν έχει γίνει καμιά κίνηση από το ΝΑΤ, ούτε καν ενημέρωση προς τους δικαιούχους ναυτεργάτες.

Αλληλεγγύη και εξορμήσεις

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των αγώνων ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα και τους νόμους, ανέλαβαν τις προηγούμενες μέρες οι Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην Ιταλία, διοργανώνοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ελληνικά προξενεία όλης της χώρας, στη βάση του ψηφίσματος που υπογράφουν εδώ και μέρες Ελληνες φοιτητές. Οι φοιτητές σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα ότι τάσσονται με το μέρος των εργαζομένων, του λαού της Ελλάδας και τον αγώνα του, απαιτούν να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος Πετραλιά και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα, τα μέτρα των οποίων σημαδεύουν τη ζωή του συνόλου των εργαζομένων και της νέας γενιάς.

Στην Αθήνα, για σήμερα, έχουν καθοριστεί οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, περιοδείες: ΤΥΠΕΤ, «Λαπέν», «Τέξτερ», «Πέρλα», «Κεντ», «Πράκτικερ» (Ελληνικό), «Νότος Γκάλερις», εργοτάξιο Προαστιακού Αγ. Αναργύρους. Γενικές Συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει τις επόμενες μέρες τα Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους Φυλής (8/4), Ανω Λιοσίων (9/4) και Πετρούπολης (10/4).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ