Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Να ενταχτεί στον κρατικό προϋπολογισμό

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Απλήρωτοι παραμένουν σε αρκετούς δήμους της χώρας οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ κάθε άλλο παρά έχουν εξασφαλισμένη την εργασία τους, αφού το πρόγραμμα εξαρτάται μόνο από τα κονδύλια της ΕΕ και όχι του κρατικού προϋπολογισμού.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Καφαντάρη. Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Α. Νάκος, απέδωσε την καθυστέρηση των πληρωμών σε διαδικαστικές εκκρεμότητες, οι οποίες - όπως ισχυρίστηκε - λύνονται και τον επόμενο μήνα όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν. Ανέφερε ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και είπε ότι έχει διασφαλιστεί η συνέχισή του τουλάχιστον μέχρι το 2010. Σχετικά με τους εργαζόμενους σε αυτό ανέφερε ότι όσοι είχαν τις προϋποθέσεις μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα «Παυλόπουλου» και οι υπόλοιποι θα λάβουν πριμοδότηση σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα που επικρατεί στο χώρο, τόνισε στην παρέμβασή της η Λ. Καφαντάρη και είπε ότι δε γίνεται να λειτουργούν τέτοιου είδους προγράμματα με συνεχείς παρατάσεις. Η χρηματοδότηση, ανέφερε, είναι προβληματική και για αυτό απαιτείται η στήριξή τους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό αφού οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και καλύπτουν μικρό μόνο ποσοστό όσων πραγματικά έχουν ανάγκη. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι (3.500 περίπου) την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση και επαρκείς αποδοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ