Τρίτη 8 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεση απάντηση στους τραμπουκισμούς

Συγκέντρωση και πορεία στους Αγίους Αναργύρους για την επίθεση σε βάρος απολυμένης, το βράδυ της Παρασκευής

Από την πορεία στους Αγίους Αναργυρους το περασμένο Σάββατο
Από την πορεία στους Αγίους Αναργυρους το περασμένο Σάββατο
Την τραμπούκικη επίθεση του εργοδότη Χρήστου Χριστόπουλου την περασμένη Παρασκευή σε βάρος εργαζόμενης που είχε απολύσει και του σωματείου της, γιατί διεκδικούσαν το δικαίωμά της στην εργασία, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος, μία μέρα μετά την επίθεση, προχώρησε σε δυναμική παρέμβαση, με τη συμπαράσταση των ταξικών συνδικάτων της Αθήνας.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, την Παρασκευή 4 Απρίλη, «κατά τη διάρκεια της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου έξω από την επιχείρηση του Χριστόπουλου στους Αγίους Αναργύρους, τραμπούκοι κατ' εντολή του εργοδότη Χριστόπουλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβοκάτσια, βρίζοντας χυδαία και προκαλώντας τους συνδικαλιστές και την απολυμένη, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Την ώρα που οι συνδικαλιστές και η απολυμένη αποχωρούσαν, οι δύο τραμπούκοι, κατ' εντολή του Χριστόπουλου, επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές, χτύπησαν και συνδικαλιστές και την απολυμένη, την οποία έριξαν στο οδόστρωμα με κίνδυνο η απολυμένη συνάδελφος να υποστεί ανήκεστο βλάβη και να μεταφερθεί επειγόντως με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ». Τα γεγονότα αυτά, σημειώνει το σωματείο, είναι καταγραμμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, στο οποίο έχει κατατεθεί και γνωμάτευση γιατρού του ΚΑΤ και ιατροδικαστή.

Το σωματείο αντέδρασε άμεσα πραγματοποιώντας την επόμενη μέρα πορεία στους δρόμους των Αγίων Αναργύρων, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγώνα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν δύο εμπορικά καταστήματα, το ένα που ανήκει στο Χριστόπουλο και το διπλανό από όπου βγήκε ένας από αυτούς που επιτέθηκαν στην απολυμένη. Στο πλάι του σωματείου βρέθηκαν συνδικαλιστές από άλλους κλάδους και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Πρωτούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ