Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να σαρωθούν οι σχολές της αμάθειας

Σε σπουδαστές από χώρους κατάρτισης μίλησε το περασμένο Σάββατο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Στη χώρα μας, 150.000 παιδιά βρίσκονται στο μεροκάματο αντί να είναι στα θρανία. Αυτό δεν είναι πρόοδος. Κοντά στις 20.000 σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα και αναγκάζονται να δουλεύουν. Ούτε αυτό είναι πρόοδος. Ολα τα παιδιά της εργατικής τάξης μέχρι τα 18 τους χρόνια να βρίσκονται σ' ένα σχολείο. Ούτε ΤΕΕ, ούτε ΕΠΑΛ. Ενα ενιαίο σχολείο, 12χρονο, δημόσιο, υποχρεωτικό και δωρεάν. Ενα σχολείο που θα συνδέεται με την κοινωνία και όχι την αγορά.

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, το περασμένο Σάββατο, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας σε σπουδαστές των δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ. «Στους λαβυρίνθους της κατάρτισης μη χάσεις το δρόμο των δικαιωμάτων σου», επισήμανε η ΤΟ Κατάρτισης της ΚΝΕ που διοργάνωσε και την εκδήλωση.

Να σαρωθούν οι σχολές της αμάθειας και των πτυχίων της ανεργίας που κοροϊδεύουν ανοιχτά τον κόσμο. Στη θέση τους να δημιουργηθούν δημόσιες, δωρεάν υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σχολές μετά τα 18 χρόνια», κατέληξε ο Γ. Πρωτούλης. Αμέσως μετά, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από σπουδαστές των ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ