Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
Εγκυρα, αναμφισβήτητα αποτελέσματα

Πάνω από 150.000 χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές είχαν ψηφίσει πέρσι στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές και σήμερα αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες ανάλογος αριθμός φοιτητών και σπουδαστών. Η ΠΚΣ είχε λάβει πέρσι 15% στα πανεπιστήμια και 15,3% στα ΤΕΙ, συγκεντρώνοντας τις ψήφους 22.000 φοιτητών και σπουδαστών. Στους διπλανούς πίνακες φαίνονται αναλυτικά τα τελικά περσινά αποτελέσματα από όλους τους συλλόγους που έκαναν εκλογές.

Φέτος, αναμένεται να γίνουν εκλογές σε 199 φοιτητικούς και 71 σπουδαστικούς συλλόγους. Ο μεγάλος αριθμός των συλλόγων και των ψηφισάντων, συντείνει ώστε η διαδικασία της καταμέτρησης να καθυστερεί το βράδυ των εκλογών, ενώ στις μεγάλες σχολές τις Αθήνας (ΑΣΟΕΕ, Φιλοσοφική, Νομική, Πάντειο κ.α.) η καταμέτρηση ολοκληρώνεται συνήθως το πρωί της επόμενης μέρας.

Η συζήτηση περί των διαφορετικών αποτελεσμάτων που δίνει η κάθε παράταξη, έχει ανοίξει και φέτος, με την υποκρισία από την πλευρά των υπόλοιπων παρατάξεων να ξεχειλίζει...

Η Πανσπουδαστική ΚΣ είναι η μόνη παράταξη που δίνει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των συλλόγων όπως ακριβώς έχουν, χωρίς μαγειρέματα, που δίνει κάθε χρόνο τελικό αποτέλεσμα από όλους τους συλλόγους (όταν ολοκληρώνεται η καταμέτρηση) και δεν επιλέγει να προσθαφαιρεί συλλόγους, προκειμένου να εμφανίσει τα ποσοστά που τη βολεύουν.


Η καταμέτρηση σε κάθε σύλλογο είναι ευθύνη της εφορευτικής του συλλόγου και καταλήγει πάντα σε αποτέλεσμα που δεν αμφισβητείται από καμιά παράταξη. Τα πρακτικά αυτών των αποτελεσμάτων από κάθε σύλλογο (υπογεγραμμένα από όλες τις παρατάξεις) συγκεντρώνει η ΠΚΣ και από το βράδυ κιόλας των εκλογών, δημοσιεύει τα αναλυτικά αποτελέσματα σε κάθε σύλλογο στην ιστοσελίδα της: www.pks.gr. Από αυτά τα αναμφισβήτητα αποτελέσματα προκύπτει και το συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που δίνει στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ