Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΚΚΕ
Να ενισχυθεί αποφασιστικά η Πανσπουδαστική!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή του για τις φοιτητικές εκλογές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των ΑΕΙ, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΤΕΙ, και ιδιαίτερα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, με τη μαζική παρουσία τους στις φοιτητικές εκλογές να ενισχύσουν αποφασιστικά την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική Κ.Σ. είναι ψήφος ανυπακοής και αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ που παραδίδει τις σχολές στον έλεγχο του κεφαλαίου και αφαιρεί τα στοιχειώδη δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, στην εργασία, συνολικά στη ζωή.

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική Κ.Σ. είναι ψήφος διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων και στήριξης της πάλης για ριζικές αλλαγές παντού, στην Παιδεία, στην οικονομία, στην κοινωνία, για να αλλάξει συνολικά η ζωή της λαϊκής οικογένειας. Η ισχυροποίηση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. αποτελεί βασικό όρο για την αναζωογόνηση των συλλόγων, για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος που θα αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για να φύγουν οι εταιρείες από τις σχολές. Θα παλεύει για την ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση όλων των φοιτητών, για δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγκοινωνίες. Οι φοιτητές των ΑΕΙ - ΤΕΙ με την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. πρέπει να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης και ανατροπής. Να χαλάσουν τα σχέδια μασκαρέματος του πολιτικού σκηνικού που επιδιώκει το κεφάλαιο, για να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών δυνάμεων και τον απεγκλωβισμό από τον "ευρωμονόδρομο" της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ