Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δεκαεφτά νεκροί είναι ο απολογισμός επίθεσης που οι αρχές αποδίδουν στους Ταλιμπάν, στην επαρχία Ζαμπούλ, στα νότια του Αφγανιστάν. Η επίθεση έγινε σε έργα οδοποιίας και τα θύματα ήταν εργάτες και μηχανικοί. Ακόμα επτά «Ταλιμπάν», ισχυρίζεται το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από διαρροή τοξικού αερίου σε πυρηνικό σταθμό βαρέος ύδατος στην επαρχία Πουντζάμπ, στο ανατολικό Πακιστάν. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ατομικής ενέργειας δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού και τις κατοικίες τους στη γύρω περιοχή, μετά τη διαρροή θειικού αερίου.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε αποφάνθηκε ότι το αίτημα της αντιπολίτευσης για άμεση δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών είναι επείγον και άρχισε την ακρόαση των επιχειρημάτων στην υπόθεση. Το κόμμα της αντιπολίτευσης MDC, που δηλώνει ότι είναι ο νικητής των εκλογών, δηλώνει ότι «στελέχη του δέχονται επιθέσεις, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τις εκλογές».

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές δολοφονήθηκε ο υποψήφιος του ΚΚ Νεπάλ (ΕΜ-Λ), Ρασίντ Πρασάντ Σάρμα, στην πόλη Τζαχάρε Μπαζάρ στα δυτικά της χώρας. Επίσης, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των μαοϊκών ανταρτών και της αστυνομίας, με ένα νεκρό και 2 τραυματίες, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Αποσύρθηκε, μέχρι νεοτέρας από τις διαπραγματεύσεις η κενυατική αντιπολίτευση εξαιτίας του αδιεξόδου στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αμεσο αποτέλεσμα: στις φτωχογειτονιές του Ναϊρόμπι ξέσπασαν ξανά επεισόδια μεταξύ οπαδών της αντιπολίτευσης και αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ