Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυτόνομο» ... το Μουσείο Φωτογραφίας

«Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό κρατικό μουσείο για τη φωτογραφία», είπε χτες ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της «PhotoBiennale 2008». Επομένως, τι κάνουμε; Το ...ιδιωτικοποιούμε!

Βέβαια, το έθεσε αλλιώς: Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «γίνεται αυτόνομο». Δηλαδή, από την «υβριδική διοικητική αυτονομία» και «οικονομική αυτοτέλεια», τώρα «ανεξαρτητοποιείται πλήρως», με προσεχή νομοθετική ρύθμιση. Ολα αυτά λόγω της γνωστής δικομματικής «καραμέλας» που συνοδεύει κάθε βήμα εμπορευματοποίησης του πολιτισμού: «Θέλουμε μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Να δίνουμε στις διοικήσεις των μουσείων τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα και να υλοποιούν την αναπτυξιακή τους πολιτική». Δηλαδή ουσιαστική παράδοση στο κεφάλαιο μέσω των «χορηγιών». Η άλλη «καραμέλα» είναι η συγκρότηση «συμβουλευτικής - γνωμοδοτικής επιτροπής για την ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για τη φωτογραφία», «διότι η φωτογραφία αποτελεί ιδιαίτερα εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν».

Κατά τ' άλλα, ο υπουργός είπε ότι μέχρι το Πάσχα θα παρουσιάσει τη «στρατηγική» για το βιβλίο, ενώ μέχρι το Σεπτέμβρη το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ