Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με τον πολιτισμό της Κούβας

Εκθεση ζωγραφικής έως τις 4 του Μάη

Ο πρεσβετής της Κούβας στην έκθεση
Ο πρεσβετής της Κούβας στην έκθεση
«Η Κούβα και η θάλασσα» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής, που εγκαινιάστηκε χτες βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (παλιό Ταχυδρομείο, Φίλωνος 29), σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κούβας.

Στην ομιλία του ο πρέσβης της Κούβας Ερμές Ερέρα Ερνάντες επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η έκθεση, καθώς αυτό το μήνα συμπληρώνονται 95 χρόνια από τη δημιουργία του Μουσείου Καλών Τεχνών στην Κούβα. Παράλληλα υπογράμμισε την ανυπέρβλητη ομορφιά της Καραϊβικής και ολόκληρης της θάλασσας της Κούβας, τονίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η θάλασσα (και της Ελλάδας) λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προσθέτοντας ότι αυτή η έκθεση αποτελεί και έκκληση για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας, ο διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Γ. Ρούσσος και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού Δ. Βρόντος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Πειραιά και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση», αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, ο Γρ. Πετρόπουλος οργανωτικός γραμ. της ΕΕΔΥΕ και πλήθος κόσμου.

Τα έργα προέρχονται από τη μόνιμη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Καλών Τεχνών Αβάνας και προσφέρουν ένα ευρύ πανόραμα της εικαστικής κουβανέζικης θαλασσογραφίας το 19ο αιώνα και το 20ό αιώνα, ενώ είναι η πρώτη φορά που το Εθνικό Μουσείο Αβάνας παρουσιάζει έργα των συλλογών του στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ