Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
Να σταματήσουν τα χαράτσια στις επιδοτήσεις

Το άγριο χαράτσωμα των αγροτών για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ, που για άλλη μια χρονιά συμβαίνει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας.

Στην ανακοίνωση της ΟΑΣ Ηλείας αναφέρεται: «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση σε συνεργασία είτε με την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών είτε με διάφορες, ίσως, ιδιωτικές εταιρείες επιβάλλει στους αγρότες νέα χαράτσια για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης. Παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μεταφέρει την αυτονόητη υποχρέωσή της να παρέχει με δημόσια δαπάνη την ενεργοποίηση και τα έξοδα διαχείρισης, παραβαίνοντας ακόμα και τους κανονισμούς της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που σαν κυβέρνηση στηρίζει και εφαρμόζει στο πλαίσιο της αντιαγροτικής πολιτικής της ΚΑΠ».

Η ΟΑΣ Ηλείας καλεί τους αγρότες του νομού να απαιτήσουν: Να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση - χαράτσι, από τους αγρότες - παραγωγούς, χρημάτων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. Να επιστραφούν όλες οι κρατήσεις των προηγούμενων ετών. Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ