Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μαζικά στη συγκέντρωση στις 16 του Απρίλη

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό στην Ομόνοια, την Τετάρτη 16 του Απρίλη στις 10.30 το πρωί, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), με προσυγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 10 το πρωί. Στο κάλεσμά της η ΟΒΣΑ τονίζει ότι «συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας για το Ασφαλιστικό μέσα από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα όπως και το ΠΔ 258/2005».

Η Ομοσπονδία διεκδικεί ακόμη: «Την κάλυψη των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού μας οργανισμού από το κράτος. Συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του Ταμείου μας, κατά τα 2/3 των εσόδων και κατά το 1/3 ο ασφαλισμένος». Συντονίζοντας τον αγώνα της με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, στη βάση του κοινού αντιπάλου τους, του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν, η Ομοσπονδία καταγγέλλει παράλληλα «τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, γιατί ουσιαστικά βάζουν πλάτη στο πέρασμα της αντιασφαλιστικής πολιτικής. Συνεργάζονται με το μεγάλο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του, όπως είναι ο ΣΕΒ, ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ».

Τέλος, θεωρεί «απαράδεκτη την ταύτισή τους, με το ΣΕΒ και στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης που δίνει 1 ευρώ αύξηση στα ημερομίσθια» και καταλήγει ότι είναι μονόδρομος η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ