Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Κάλεσμα αγωνιστικής συμμετοχής στα Τέμπη

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα καλούν τους κτηνοτρόφους να δώσουν μαζικό «παρών» στη σύσκεψη - συγκέντρωση που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 17 Απρίλη

Κάλεσμα στους κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη σύσκεψη - συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απρίλη, στα Τέμπη, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Κτηνοτρόφων Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Στο αγωνιστικό κάλεσμα επισημαίνουν:

«Είναι γνωστή η τραγική οικονομική κατάσταση που έχουν διαμορφώσει σε βάρος μας, οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μέσα σε λίγα χρόνια το κόστος παραγωγής διπλασιάστηκε, ενώ τα δικά μας προϊόντα τα παίρνουν σχεδόν τζάμπα.

Θα περίμενε κανείς τις ημέρες του Πάσχα να "τσιμπήσουν" λίγο προς τα πάνω οι τιμές στο κρέας και να πάρει μια ανάσα ο κάθε κτηνοτρόφος. Ομως μάταια περιμένουμε.

Οι μεγαλοεισαγωγείς, οι μεγαλέμποροι και γενικότερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κρέατος, διαμορφώνουν συνθήκες τέτοιες που να μας πάρουν πάλι τα αρνιά και τα κατσίκια σε εξευτελιστικές τιμές (4,5-5 ευρώ/κιλό). Οχι, βέβαια, σε όφελος των λαϊκών οικογενειών, που θα αγοράσουν πανάκριβα και πάλι τα αμνοερίφια, αλλά σε όφελος της δικής τους τσέπης.

Αξιοποιούν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για "ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων" και κάνουν αθρόες εισαγωγές όχι μόνο από Ρουμανία και Βουλγαρία, αλλά και από Τουρκία - Αλβανία -Σκόπια και από άλλες τρίτες χώρες βαπτίζοντάς τα ελληνικά. Στο οικογενειακό τραπέζι των λαϊκών στρωμάτων τέτοια αρνιά και κατσίκια θα φτάσουν στην πλειοψηφία τους, τα οποία είναι αμφίβολης έως και επικίνδυνης ποιότητας».

Συνεχίζοντας σημειώνουν:

«Η νόθα διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας αντί να ξεσηκώσει τους κτηνοτρόφους και το λαό ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, προσπαθεί να ενοχοποιήσει τα μικρά κρεοπωλεία και να στρέψει κτηνοτρόφους και λαό ενάντιά τους, βγάζοντας λάδι τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολιτικές που τα στηρίζουν. Ιδιαίτερα τώρα με τις "αποδείξεις" δήθεν εντοπισμού της προέλευσης των κρεάτων, θα στήσουν τα γνωστά τηλεοπτικά σόου με θέμα κάποιον μικροκρεοπώλη αθωώνοντας το μεγάλο σκάνδαλο των πολιτικών της κυβέρνησης και της ΕΕ που φέρνουν ανεξέλεγκτα αμνοερίφια από άλλες χώρες».

Και καταλήγει:

«Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, αν όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι δώσουμε τη μάχη για να χτυπήσουμε αυτά τα συμφέροντα μέσα από οργανωμένο αγώνα. Αποφασιστικό βήμα μπορεί να αποτελέσει η σύσκεψη - συγκέντρωση στα Τέμπη. Να μη λείψει κανείς κτηνοτρόφος στο προσκλητήριο του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ