Κυριακή 13 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ

Της απεσταλμένης μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΣΧΟΒΟΥ.- (φωτογραφίες ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

Οι αγωνίες και τα βάσανα των λαών από όλη τη Γη βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης που ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη, για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας. Στην πείρα που μοιράστηκαν πάνω από 350 αντιπρόσωποι από 130 συνολικά οργανώσεις και 82 χώρες, αποτυπώθηκαν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και ταυτόχρονα, αναδείχτηκε η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού αλλά και η ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμένος αγώνας των λαών, κόντρα στα σχέδια και στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Από το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας συμμετείχε αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, τον Θανάση Παφίλη, γενικό γραμματέα του ΠΣΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ καθώς και τα μέλη της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ Δημήτρη Καλτσώνη, Ελένη Παπαδοπούλου, Νίκο Ζώκα. Επίσης, συμμετείχε ως καλεσμένος ο απόστρατος υποναύαρχος Γιάννης Ντουνιαδάκης, από την ΚΕΘΑ.

Η COSI (Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη), μέλος του ΠΣΕ (που φιλοξένησε το Συνέδριο) διοργάνωσε δεκάδες εκδηλώσεις στο Καράκας, το οποίο ανακηρύχτηκε από το προεδρείο του ΠΣΕ «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Ειρήνης και Αντιιμπεριαλιστικής Πάλης». Τα δύο χέρια που σφίγγουν πάνω από ένα περιστέρι και τυπώθηκαν στις πολύχρωμες αφίσες και στα πανό του συνεδρίου, «στόλισαν» τα κεντρικά σημεία και τους δρόμους της πόλης. Ενώ, η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ειρήνης που έγινε - μετά από πολλά χρόνια - το διήμερο 11 και 12 του μήνα, στο θέατρο Τερέσα Καρένιο, τα Φόρουμ Βιβλίου και Κινηματογράφου, η φωτογραφική Εκθεση για τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού που στήθηκε στο Πάρκο ντε Καόμπος και οι ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, έδωσαν νέα ζωντάνια στην καθημερινότητα των Βενεζουελάνων. Οι οποίοι δήλωναν ότι «με τον ερχομό τόσων διεθνών αντιπροσωπειών εισπράττουμε αλληλεγγύη», κάτι πολύτιμο για την ισχυροποίηση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ