Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Κλειστή» η νομαρχία την Παρασκευή

Με τους συμβούλους του ΠΑΣΟΚ να βιάζονται να κλείσουν τη Νομαρχία από τη μία μεριά και της ΝΔ να προτείνουν κοινή γραμμή με την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας ενέκρινε κατά πλειοψηφία χτες την πρόταση της Νομαρχιακής Αρχής (ΠΑΣΟΚ) για κλείσιμο της νομαρχίας στις 18 Απρίλη και ομόφωνα αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στο Οικονομικών την ίδια μέρα.

Ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Κ. Μαρκέτης, υπογράμμισε ότι η παράταξη θα μετέχει στην κινητοποίηση με το δικό της όμως διεκδικητικό πλαίσιο. Διευκρίνισε πως «δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ΕΝΑΕ και τις δυνάμεις που την απαρτίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ)», οι οποίες - όπως τόνισε - στο ετήσιο συνέδριο των νομαρχών συμφώνησαν ομόφωνα στον «Καποδίστρια 2», στον νέο Κώδικα, στον τρόπο επιχορήγησης του θεσμού.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο, που κατέθεσε γραπτά η ΝΑΣ, τονίζεται: «Η μέχρι σήμερα πολιτική που υιοθέτησαν τα αιρετά όργανα της ΝΑ όχι μόνο δεν ανέτρεψε την κατάσταση στα οικονομικά των νομαρχιών, αλλά με την ουσιαστική συμφωνία τους με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην περαιτέρω χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των ΟΤΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ