Τρίτη 15 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: Συνεχίζονται σήμερα οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στα γραφεία του Συνδικάτου (3ης Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης) οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται από τις 3.30 το μεσημέρι έως 8.30 το βράδυ. Κάλπες στήνονται και σε τόπους δουλειάς.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια διοργανώνει η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σάββατο, 19 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως, 10, Μοναστηράκι), ενώ θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Τους 390.210 (ποσοστό 8%) έφτασαν οι άνεργοι το Γενάρη του 2008, σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού, τα αποτελέσματα της οποίας εξέδωσε χτες η Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε κατάληψη Βρεφονηπιακού Σταθμού Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, μόνιμη και σταθερή εργασία. Στη Δημοτική Επιχείρηση απασχολούνται εδώ και χρόνια 125 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και μετά το καλοκαίρι, με τη δημοτική αρχή - στηρίζεται από τη ΝΔ - να υπόσχεται άμεση και οριστική λύση του προβλήματος, κάτι που δεν έγινε. Οι εργαζόμενοι - παιδαγωγοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα τέλη Φλεβάρη.

ΟΤΕ: Την απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που όμως θα μπορεί να ματαιώσει ανά πάσα στιγμή η Εκτελεστική Επιτροπή, πήρε χτες η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ ΟΤΕ, με μόνο στόχο όχι να βάλει πραγματικά εμπόδια στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες για τη στήριξη αυτής της πολιτικής. Οι απεργίες θα ξεκινήσουν από τη μέρα που το ζήτημα της συμφωνίας της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» θα φθάσει στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ