Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων γιατί με το νέο «ηλεκτρονικό εξοπλισμό», με τον οποίο τους έχει προμηθεύσει η δημοτική αρχή, δίνεται η δυνατότητα στην υπηρεσία να παρακολουθεί μέσω GPS τις κινήσεις κάθε εργαζόμενου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, θα γίνει συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην οδό Αθηνάς, στις 11 το πρωί.

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα παναττική στάση εργασίας (11 το πρωί μέχρι τέλος της βάρδιας). Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ενώ αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου, για τα κύρια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ίδια στιγμή πολύ εύκολα παίρνει αποφάσεις για αποσπασματικές κινητοποιήσεις που δε θίγουν στο ελάχιστο ακόμα και αυτές τις επιμέρους συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει την προσπάθεια επιβολής του σύγχρονου χαφιεδισμού και επισημαίνει ότι με το θεσμικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η Δημοτική Αστυνομία λειτουργεί ουσιαστικά ως παράρτημα της ΕΛ.ΑΣ. Απαιτεί την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου, τη μετατροπή της Δημοτικής Αστυνομίας σε ειδική υπηρεσία, με εργαζόμενους που θα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ενιαία όπως ισχύει για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους. Καταλήγοντας, καλεί σε ένταση της πάλης για την ανατροπή της αστυνομοκρατίας, για να μην παραμείνει και η Δημοτική Αστυνομία μηχανισμός καταστολής και παρακολούθησης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ