Τρίτη 22 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Αιματοκύλισμα από τον αιθιοπικό στρατό

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-Χωρίς τέλος φαίνεται το αιματοκύλισμα που προκαλεί η αμερικανο-αιθιοπική στρατιωτική επέμβαση στη Σομαλία. Στη διάρκεια βομβαρδισμών πυκνοκατοικημένων προαστίων νοτίως και βορείως της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, από αιθιοπικά στρατεύματα και στη διάρκεια μετέπειτα συγκρούσεων με ισλαμιστές και αντικατοχικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά τουλάχιστον 200 άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων του ΟΗΕ, το νέο μακελειό στις γειτονιές της σομαλικής πρωτεύουσας ξεκίνησε όταν οι ξένες κατοχικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισέρθουν σε προάστια του Μογκαντίσου που δεν ήλεγχαν.

Οι αιματηρές συγκρούσεις προκάλεσαν χτες κύματα εκατοντάδων προσφύγων που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα ερειπωμένα (απ' τα αιθιοπικά πυρά των αιθιοπικών τανκς) σπίτια τους πεζοί ή σε κάρα...

Το ίδιο 24ωρο, η Αιθιοπία ανακοίνωσε διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ (το οποίο φιλοξενεί την κεντρική διοίκηση του αμερικανικού στρατού για τις κατοχικές επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ...). Η κατηγορία; Πως το Κατάρ «βλάπτει την εθνική ασφάλεια της Αιθιοπίας» και συνιστά «μείζονα πηγή αποσταθεροποίησης βοηθώντας την τρομοκρατία στη Σομαλία αλλά και ευρύτερα στο Κέρας της Αφρικής».

Το Κατάρ, που δεν έχει πρεσβεία στην Αντίς Αμπέμπα αλλά στην Ασμάρα της γειτονικής Ερυθραίας, δεν αντέδρασε άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ